Ήττα με 2-1 από τη Ρόμα, αλλά κάτι καλό γίνεται φέτος…

Όταν μια ομάδα σαν τον Άρη καταφέρνει να προηγείται για 70 λεπτά μιας ομάδας σαν την Ρόμα και να αντέχει στην πίεση μιας τόσο ποιοτικής ομάδας, ειδικά τέτοια περίοδο, τότε μπορεί να πει κανείς ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Σαφώς και ο Άρης χρειάζεται δουλειά, σαφώς και χρειάζεται ενίσχυση, σαφώς όμως οι φίλαθλοί του έφυγαν από το “Κλεάνθης Βικελίδης” με την σκέψη ότι κάτι καλό γίνεται φέτος, παρά την ήττα με 2-1 από τους Ρωμαίους.

Για 70 λεπτά ο Άρης είχε το προβάδισμα από το υπέροχο γκολ του Σαλόζε Ουντότζι στο 18′. Ο Νιγηριανός κέρδισε φάουλ από πλάγια θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης μετά από σπρώξιμο του Μπενάτια, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και όταν είδε τον Σκορούπσκι σε λάθος θέση γιατί προφανώς περίμενε σέντρα, εκτέλεσε απευθείας και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

Μέχρι εκείνο το σημείο το παιχνίδι ήταν αναγνωστικό για τις δύο ομάδες. Από το γκολ που δέχθηκε και μετά η Ρόμα άρχισε να πιέζει τον Άρη και να ανεβάζει στροφές. Είχε 12 τελικές προσπάθειες, έξι κόρνερ, πίεσε πολύ, όμως ο Άρης τακτικά δεν επέτρεψε στους Ρωμαίους να έχουν στο πρώτο μέρος την κλασική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, εκτός από την τελευταία φάση του ημιχρόνου, όταν η κεφαλιά του Μποριέλο σχεδόν εξ επαφής δεν βρήκε στόχο.

Ο Ρούντι Γκαρσία έκανε αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Φραντσέσκο Τότι μπήκε στο 46′ και σταδιακά η Ρόμα άρχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο. Έχασε ευκαιρίες, αλλά ο Άρης είχε σωστή αμυντική λειτουργία, ενώ όποτε χρειάστηκε ήταν παρών και ο Σωκράτης Διούδης, ειδικά στην φάση του 54′ όταν ο Έλληνας πορτιέρο σταμάτησε την κεφαλιά του Μαρκίνιο πάνω στη γραμμή.

Η ισοφάρισε ήρθε για τη Ρόμα στο 70′ από “στημένη” φάση. Το κόρνερ του Ταντέι έστειλε τη μπάλα στον Μπουρντίσο και αυτός με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Άρη έγραψε το 1-1.

Στο 78′ οι κίτρινοι είχαν την καλύτερη στιγμή τους στο παιχνίδι όταν ο Έλσνερ έστρωσε στον Νταμαρλή, αυτός σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σκορούπσκι. Δύο λεπτά μετά, στο ’80 ο Μπαρτζαρέτι με σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Οσβάλντο και αυτός με κεφαλιά τον Μπράντλεϊ που δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να βάλει τη Ρόμα μπροστά στο σκορ.

Οι κίτρινοι μέχρι το 70′ όταν δεν είχαν γίνει και πολλές αλλαγές, παρουσίασαν ένα σύνολο αρκετά ομοιογενές για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες. Όσο περνούσε η ώρα ήταν λογικό να βγει η ομάδα από τον ρυθμό της και την συνοχή της στην αμυντική λειτουργία, πάντοτε αναλογικά και με ποιους είχε απέναντί της…

ΑΡΗΣ: Διούδης (56′ Μπουζάνης), Ηρακλής (76′ Λεμονής), Κύργιας, Πουλίδο, Μαργαρίτης (70′ Αγκάνθο), Παπαδόπουλος (76′ Νταμαρλής), Οικονομόπουλος (61′ Σουνάς), Σταυρόπουλος (61′ Κοτσαρίδης), Ουντότζι (61′ Καραγιάννης), Τριανταφυλλάκος (70′ Έλσνερ), Μανιάς (56′ Αγγελούδης).

ΡΟΜΑ: Σκορούπσκι, Καστάν (46′ Τάλο), Στρούτμαν (62′ Μπαρτζαρέτι), Μαρκίνιο (62 Ταντέι), Λαμέλα (46′ Μπράντλεϊ), Πιάνιτς (46′ Τότι), Μπενάτια (62′ Μπουρντίσο), Καρπάρι (46′ Ρομανιόλι), Ντοντό (62′ Βέρε), Μποριέλο (62′ Οσβάλντο), Τοροσίδης (62′ Γερβάι).

To Top