Ήττα – σοκ για την Μπόκα, που χάνει το πρωτάθλημα (video)

Μέσα από τα χέρια της χάνει το πρωτάθλημα Κλαουσούρα η Μπόκα Τζούνιορς, που ηττήθηκε 0-3 από την Αρσενάλ Σαραντί στο ντέρμπι κορυφής για την προτελευταία αγωνιστική και έπεσε στην 3η θέση. Μόνο με θαύμα, πλέον, θα φτάσει στο «τρεμπλ» που ονειρευόταν…

Τρεις ημέρες μετά το νικηφόρο πρώτο ημιτελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες (2-0 τη χιλιανή Ουνιβερσιδάδ Τσίλε), η Μπόκα δεν απέδωσε εξίσου καλά σ’ ένα άλλο από τα κρισιμότερα παιχνίδια της χρονιάς. Μέσα στο «Μπομπονέρα», η Αρσενάλ προηγήθηκε μόλις στο 2’ με τον Σελάγια και ολοκλήρωσε το θρίαμβό της με δύο γκολ του Λεγκισαμόν (38’, 57’), αποδεικνύοντας ότι η πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα δεν ήταν συμπτωματική.

Στην κορυφή της βαθμολογίας συγκατοικούν πλέον η Αρσενάλ Σαραντί και η Τίγκρε, που έχουν από 35 βαθμούς μία αγωνιστική πριν το τέλος, ενώ η Μπόκα έμεινε στους 33. Κατά συνέπεια, στο φινάλε της σεζόν θα χρειαστεί εκτός έδρας νίκη επί της Ολ Μπόις αλλά και «στραβοπατήματα» των άλλων δύο, προκειμένου να διεκδικήσει τον τίτλο έστω και σε μπαράζ.

Οι «μποστέρος» αποχαιρετούν κατά τα φαινόμενα το ανεπανάληπτο «τρεμπλ» που κυνηγούσαν, ωστόσο είναι φαβορί για να σφραγίσουν την Πέμπτη (21/06) στη Χιλή το εισιτήριο για τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες για 10η φορά στην ιστορία τους, ενώ επιπλέον έχουν ήδη περάσει στον τελικό του Κυπέλλου Αργεντινής, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Ράσινγκ Κλουμπ.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης Μπόκα Τζούνιορς – Αρσενάλ Σαραντί:

To Top