ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ήττα στα πέναλτι (15-13) για την Εθνική πόλο, όλα για χάλκινο μετάλλιο πλέον

Η εθνική ανδρών έχασε την πρόκριση για τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στα πέναλτι, γυρνώντας ένα παιχνίδι με τους Κροάτες που έμοιαζε χαμένο. Η Ελλάδα διεκδικεί το Σάββατο (8/8, 20.30) το χάλκινο μετάλλιο.

Άντελο Σέτκα κρατούσε στα χέρια του τη μπάλα και “ζωντανό” το όνειρο της Ελλάδας για πρόκριση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου. Ο Κροάτης νίκησε τον Κωνσταντίνο Φλέγκα στο πέμπτο πέναλτι της Κροατίς και η χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου πέρασε στο παιχνίδι τίτλου του Καζάν το Σάββατο (8/8, 22.00).

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών γύρισε τον αγώνα, ισοφάρισε με τον Χριστόδουλο Κολόμβο στα 27 δευτερόλεπτα σε 10-10, αλλά αυτή τη φορά έχασε τη νίκη στη διαδικασία των πέναλτι με 15-13. Νωρίτερα ο νέος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, ο Γιόσιπ Πάβιτς είχε νικήσει τον Γιάννη Φουντούλη, αποκρούοντας το πέναλτι που εκτέλεσε.

Πλέον η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου που κέρδισε εκατομμύρια καινούργιους φίλους στην Ελλάδα αυτές τις μέρες χάρη στην εκπληκτική της πορεία και κυρίως τη νοοτροπία της να μην τα παρατάει ποτέ, θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο το Σάββατο (8/8, 20.30, live από το Sport24.gr) με τον ηττημένο του ζευγαριού Σερβία-Ιταλία.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-3, 3-2, 2-4 (κ.α), 5-3

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ι.Τούτσακ): Πάβιτς, Μπούριτς, Πέτκοβιτς, Λόντσαρ 2, Γιόκοβιτς 1, Μπούκιτς 1, Μούσλιμ 2, Μπούσλιε, Σούκνο 2, Πασκβάλιν, Σέτκα, Ομπράντοβιτς 1, Μπίγιατς.

ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 1, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος.

To Top