ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ήττα στις λεπτομέρειες και 4η θέση για τον Άρη

Η πρωταθλήτρια ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Άρη δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε με 66-67 από τον Μέγα Αλέξανδρο στον μικρό τελικό, και ως εκ τούτου κατέλαβε την 4η θέση στο φάιναλ-φορ του κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας:

«Αν υπάρχει κάτι που είναι δεδομένο (και) στο φάιναλ φορ του 18ου Κυπέλλου Ελλάδας, είναι πως τα παιχνίδι κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο Μέγας Αλέξανδρος επιβλήθηκε του Άρη με 67-66, στον συγκλονιστικό “μικρό” τελικό, που είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν τον πρώτο λόγο στο πρώτο ημίχρονο, στηριγμένοι στον πολύ καλό Σαουλίδη και στον δαιμόνιο Στάνκοβιτς. Η είσοδος του Οικονόμου άλλαξε τις ισορροπίες στο δεύτερο μισό, με τον Άρη -που στο πρώτο ημίχρονο στηρίχθηκε στην ευστοχία του Τσιντάρη και τα τρίποντα του Κεφαλά– να κάνει επιμέρους σκορ 23-10 και να αλλάζει τα δεδομένα.

Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες πήγαν πόντο – πόντο, με τον Άγγελο Διμπιτούζη να ευστοχεί σε 1/2 βολές, τον αδερφό του Παναγιώτη να αστοχεί και στις δύο (με το σκορ στο 66-67) και τον Σαουλίδη να κάνει λάθος (μπήκε γρήγορα να διεκδικήσει το ριμπάουντ) και να δίνει την τελευταία επίθεση 5” στον Άρη. Ο Κεφαλάς δεν σούταρε τρίποντο, πάσαρε στον Οικονόμου, αυτός στον Βλαστό, που πέτυχε το καλάθι, αλλά είχε νωρίτερα ολοκληρωθεί ο χρόνος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 29-37, 52-47, 66-67.

Διαιτητές: Τσούντσουρας – Στούμπος – Κώτσου.

Άρης (Χατζηζωγίδου): Μαλτάς, Καλογιάννης, Κεφαλάς 15 (3), Χρυσοβέργης 2, Τσιντάρης 27, Οικονόμου 10, Συμεωνίδης, Βλαστός 12.

Μέγας Αλέξανδρος (Δρακουλίδης – Μπαλογιάννης): Σουρλής, Α. Διμπιτούζης 5, Βέσμαρ 4, Γέργος 4, Στάνκοβιτς 27, Σαουλίδης 17, Π. Διμπιτούζης 10».

To Top