Ήττα στο φινάλε για τις γυναίκες (1-2)

Όλα στραβά πήγαν στη γυναικεία ομάδα του Άρη, που έχασε στη Μίκρα από τις Ελπίδες Καρδίτσας με 1-2, για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, έχοντας πάντως πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Η ομάδα του Ηρακλή Μακρίδη διαμαρτύρεται για ένα ακυρωμένο γκολ ενώ το σκορ ήταν 1-1, καθώς και για το χέρι – πέναλτι από το οποίο προήλθε το νικητήριο γκολ των φιλοξενούμενων στο 85′.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τον Άρη, που προηγήθηκε στο 12′ με προβολή της Λαγουμτζή, έπειτα από εκτέλεση φάουλ της Κηπουρού από τα δεξιά. Οι «κίτρινες» είχαν τον έλεγχο του αγώνα στην συνέχεια, αλλά δεν μπόρεσαν να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ. Στην εκπνοή του ημιχρόνου ήρθε η ισοφάριση, με αυτογκόλ της Γρηγοριάδου, η οποία έκανε λανθασμένη εκτίμηση στην προσπάθειά της να απομακρύνει την μπάλα.

Τα κορίτσια του Ηρακλή Μακρίδη έδειξαν σημάδια κόπωσης στο β’ ημίχρονο, που ήταν μοιρασμένο. Οι Ελπίδες Καρδίτσας δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά και ο Άρης έχασε σημαντικές ευκαιρίες, έχοντας μάλιστα δύο δοκάρια με τη Μήτκου, στο 75′ και στο 80′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Παράλληλα, οι γηπεδούχοι είδαν το διαιτητή να ακυρώνει το γκολ που πέτυχαν μετά από την γρήγορη εκτέλεση ενός έμμεσου φάουλ, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε σφυρίξει για να χτυπηθεί το φάουλ.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε εκνευρισμό στον πάγκο των «κίτρινων», στοιχείο που έγινε εντονότερο μετά το 85′, όταν καταλογίστηκε πέναλτι για χέρι της Ρίας Κολληγά μέσα στην περιοχή. Από την εύστοχη εκτέλεση προήλθε το 1-2, που ήταν και το τελικό σκορ.

Μάλιστα, το χτύπημα ήταν διπλό για τον Άρη, αφού στην ίδια φάση αποβλήθηκε η αρχηγός της ομάδας με δεύτερη κίτρινη κάρτα, παρότι προσπάθησε να εξηγήσει στο διαιτητή ότι το χέρι ήταν ακούσιο και δεν θα έπρεπε καν να καταλογιστεί πέναλτι…

Η σύνθεση του Άρη: Καδιάνου, Λαγουμτζή, Κωνσταντίνου (76′ Γκόγκα), Γρηγοριάδου, Χουτουριάδου (50′ Τσακαλίδου), Κολληγά, Μαντατζή, Μήτκου, Καρκατζίνου, Παπαδοπούλου (83′ Τσιλιφίκα), Κηπουρού.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής των «κίτρινων» Ηρακλής Μακρίδης δήλωσε στο PRESSARIS: «Έγινε ένα δυνατό και νευρικό παιχνίδι. Κατορθώσαμε να προηγηθούμε νωρίς και στην συνέχεια προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε και να πάρουμε τον έλεγχο του αγώνα. Τα δοκάρια και μια διαιτητική ασυνεννοησία, στη φάση του έμμεσου φάουλ, μας στέρησαν το κάτι παραπάνω».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο επόμενο παιχνίδι, που θα είναι το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Ο ΠΑΟΚ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια. Θέλαμε αυτή τη νίκη, ώστε να πηγαίναμε στο ντέρμπι με καλή ψυχολογία. Κοιτάμε μπροστά, πάντως. Τώρα, θα κοιτάξουμε να ηρεμήσουμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το ντέρμπι».

To Top