ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ήττα του Άρη (0-1) από τον Παναθηναϊκό, έχασε πέναλτι και… Ροζ

Δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νίκη του Ηρακλείου ο Άρης, καθώς ηττήθηκε με 0-1 από τον Παναθηναϊκό, στο τελευταίο ματς της σεζόν εντός έδρας, για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ. Οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν πέναλτι με τον Φετφατζίδη στο 0-0, όμως το σημαντικότερο είναι πως στα τελευταία λεπτά του αγώνα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ροζ, που χάνει τον αγώνα της Τούμπας την Κυριακή. Το πάλεψαν στο πρώτο ημίχρονο οι “κιτρινόμαυροι”, έμειναν και πάλι από δυνάμεις στο δεύτερο 45λεπτο. Σε συνδυασμό και με την ήττα του ΟΦΗ, ο Άρης “κλείδωσε” και μαθηματικά την 5η θέση.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Κουέστα κάτω από το τέρμα των “κιτρινόμαυρων”, με τους Ροζ δεξιά στην άμυνα και Μπακούτση αριστερά. Στα στόπερ, οι Μπαγκαλιάνης και Δεληζήσης. Σάσα και Ματίγια στα χαφ με τους Γκάμα, Μαρτίνες και Φετφατζίδη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μαντσίνι.

Ο Ξενόπουλος κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού και οι τρεις στην άμυνα είναι οι Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης. Δεξιά ο Χατζηγιοβάνης και αριστερά ο Ζαγαρίτης. Στα χαφ θα παίξουν οι Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος, στα άκρα οι Μπουζούκης και Αθανασακόπουλος και στην κορυφή ο Καμπετσής.

ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Καλό ξεκίνημα για τον Άρη, που είχε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Φετφατζίδη. Προηγήθηκε ημιτελής προσπάθεια του Σάσα στο 2΄, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Ροζ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στα σώματα με τον Μαντσίνι να στρώνει στον Φέτφα, ο οποίος αφού έκανε την προσποίηση, σούταρε από τα δεξιά με το αριστερό με την μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Παναθηναϊκού.

Η “απάντηση” των φιλοξενούμενων, στο 8΄, με τον αμαρκάριστο Καμπετσή -σχεδόν από το σημείο του πέναλτι- σούταρε πάνω από την εστία του Κουέστα.

Στο 12΄, ο Μαντσίνι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού, μετά το γύρισμα του Μαρτίνες, αλλά ο Δεληζήσης ήταν μπροστά στον τερματοφύλακα Ξενόπουλο και το γκολ ακυρώθηκε.

Ο Καμπετσής έφυγε στην κόντρα, στο 22΄, βγήκε εκτός εστίας ο Κουέστα, αλλά το πλασέ του επιθετικού του Παναθηναϊκού, κατέληξε λίγο άουτ..

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΤΦΑ

Φάουλ γέμισμα του Ματίγια, στο 27΄, την κεφαλιά ο Δέλη, όμως ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Ξενόπουλου. Γύρισμα του Γκάμα, στο 29΄, έπιασε… αέρα ο Μπαγκαλιάνης, σουτ από τον Μαντσίνι στα σώματα, στην μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού.

Στο 39΄, ο Άρης κέρδισε πέναλτι, με τον Γκάμα να ανατρέπεται. Ο Βρέσκας το είδε και στο VAR και υπέδειξε την παράβαση, με τον Φετφατζίδη όμως στο 43΄, να αστοχεί, καθώς ο Ξενόπουλος έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε.

Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην προσπάθεια του Ροζ μετά το τακουνάκι του Μαντσίνι ο Βρέσκας έδωσε νέο πέναλτι υπέρ του Άρη, αλλά αυτή τη φορά, το πήρε πίσω, αφού πρώτα το είδε στο VAR.

ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και είχε τις ευκαιρίες του για ένα γκολ. Πρώτη καλή στιγμή στο 48΄. Ο Ανουάρ μετά την πάσα του Χατζηγιοβάνη, σούταρε λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα. Ο Ισπανός γκολκίπερ μπλόκαρε το σκαφτό του Αλεξανδρόπουλου, στο 51΄, ενώ έκανε φοβερή επέμβαση στο 52΄, στο σουτ του αμαρκάριστου από τα δεξιά Χατζηγιοβάνη.

Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό, στο 62΄, με τον Κολοβό από τα αριστερά, να σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, στο 64΄, με τον Μαρτίνες να δίνει στον Μπακούτση εξαιρετικά, γύρισμα του δεύτερου πέρασε παράλληλα, ο Ροζ ξανά στον Μαντσίνι, αλλά ο Ξενόπουλος με το σώμα του απομάκρυνε!

Στο 66΄και 67΄, Κουρμπέλης και Κολοβέτσιος πήραν αμαρκάτιστοι τις κεφαλιές στην άμυνα του Άρη, αλλά αστόχησαν. Δεν αστόχησε, όμως, ο Κολοβός στο 75΄, καθώς στη σέντρα του Ανουάρ στο δεύτερο δοκάρι, χωρίς αντίπαλο, με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα του Κουέστα για το 0-1.

Στο 85΄, ο Βρέκας σε μία φάση ανύποπτη, έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ροζ και τον απέβαλλε. Ο Γάλλος θα απουσιάσει από το ματς της Τούμπας την Κυριακή, σε μία περίοδο που δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές για τους “κιτρινόμαυρους”. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Άρης (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Μπακούτσης (77΄Διαμαντόπουλος), Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Ροζ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Φετφατζίδης, Μαρτίνες (71΄Σόουζα), Μαντσίνι

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Ξενόπουλος, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Ζαγαρίτης, Αθανασακόπουλος (59΄Σερπέζης), Ανουάρ, Μπουζούκης (83΄Μπεκ), Χατζηγιοβάνης (83΄Θεοχάρης), Αλεξανδρόπουλος (59΄Κολοβός), Καμπετσής (59΄Μακέντα)

Διαιτητές: Γεώργιος Βρέσκας, Κωνσταντίνος Καλαμπόκης, Ηλίας Κωνσταντίνου, 4ος Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης, VAR: Σιδηρόπουλος, Tσαμούρης

To Top