Ήττα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα (3-1) πριν τον Άρη

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στη Σερβία με τον Σεμέδο, αλλά στο 58′ η αποβολή του Μπενζιά τα άλλαξε όλα. Ο Ερυθρός Αστέρας έβαλε τρία γκολ, νίκησε 3-1 και οδήγησε τους Πειραιώτες στην πρώτη τους φετινή ήττα.

Έγινε τόσο μεγάλη κουβέντα, και όχι άδικα, για την επιλογή του Μαρτίνς να αφήσει στον πάγκο Ομάρ, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά και Ποντένσε. Όσοι τους αντικατέστησαν έκαναν ό,τι ακριβώς έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Τοροσίδης δεν αντιμετώπισε προβλήματα με τον Ολλανδό Φαν λα Πάρα, ο Καμαρά ήταν εκ των κορυφαίων, συνδετικός κρίκος της άμυνας με την επίθεση, ο Μπενζιά δίχως να εντυπωσιάσει δεν έκανε κανένα σοβαρό λάθος (μια λάθος πάσα στον Τοροσίδη στο 8′), ενώ ο Λοβέρα που ξεκίνησε αριστερά στη μεσοεπιθετική γραμμή, προκάλεσε θετικά σχόλια με τις ντρίμπλες του, τις ατομικές του ενέργειες και τις δύο τελικές που έκανε (δύο σουτ άουτ). Τις μισές δηλαδή από αυτές που πραγματοποίησαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μισό.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν σε τρομερά αργό τέμπο, χωρίς ευκαιρίες. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές στην άμυνα, Μεριά και Σεμέδο βγήκαν νικητές σχεδόν σε όλες τις μονομαχίες, ενώ ο Μασούρας πήρε πάλι άριστα στο τακτικό σκέλος. Ο Τσιμίκας “έσβησε” τον Ματέο Γκαρσία που ξεκίνησε στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ στο 24′ έκανε απίθανη “ποδιά” στον Αργεντινό, έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Γκερέρο από το ύψος του πέναλτι πέρασε λίγο άουτ. Ο Ισπανός είχε και το πολύ καλό σουτ στο 23′, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ σοβαρός. Δεν επέτρεψε στους Σέρβους να απειλήσουν την εστία του Ζοζέ Σα. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τους τελική έγινε στο 31′, με την αδύναμη κεφαλιά του Ρόντιτς, μετά το κόρνερ του Μάριν, ο οποίος ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Από στατική φάση έμελλε να σκοράρει η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Στο 37′ ο Καμαρά κέρδισε φάουλ από τον Φαν Λα Πάρα σε κατά μέτωπο επίθεση, ο Μασούρας ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σεμέδο με γύρισμα από αριστερά είδε τον γκολκίπερ Μπόργιαν να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια και να καταλήγει στα δίχτυα (0-1). Το τρίτο γκολ του Πορτογάλου στόπερ με τον Ολυμπιακό, όλα στα παιχνίδια του Champions League. Ο Μιλόγεβιτς είχε σοβαρά παράπονα από τους παίκτες του, ρίχνοντας με δύναμη στο έδαφος ένα μπουκάλι, από τα νεύρα του. Είχε τα δίκια του.

ΔΙΠΛΗ “ΖΗΜΙΑ” ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΛΕΠΤΑ

Ο Ερυθρός Αστέρας που έκανε εμφάνιση κάτω του μετρίου στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχε καμία σχέση με το δεύτερο 45λεπτο. Η ομάδα του Βελιγραδίου μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πίεσε τον Ολυμπιακό, κυρίως από δεξιά, με Μάριν και Γκόμπελιτς. Η πρώτη καλή τους στιγμή, άλλωστε, από εκεί ξεκίνησε, από το γύρισμα του Γκόμπελιτς και σουτ στην κίνηση του Φαν λα Πάρα που πέρασε άουτ, στο 56′. Δύο λεπτά μετά άλλαξε η ισορροπία.

Μπήκαν που μπήκαν πιο δυναμικά οι γηπεδούχοι, για τους Πειραιώτες τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα στο 58′. Ο Μπενζιά είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μάριν και ο Γάλλος ρέφερι Μπενουά Μπαστιάν του έδειξε κόκκινη κάρτα. Σωστή η υπόδειξη φάουλ, όχι όμως και η κάρτα. Στο 60′ ο Ρόντιτς έκανε σουτ που πέρασε άουτ και στο 62′ ήρθε το 1-1.

Ο Μεριά έκανε κακό διώξιμο από γύρισμα του Τομανέ, ο Βούλιτς πήρε το ριμπάουντ και με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Τυνήσιου και στα δίχτυα (1-1). Η πλάστιγγα είχε γείρει ξεκάθαρα προς την πλευρά του Ερυθρού Αστέρα.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΠΑΛΑ

Ακριβώς προτού δεχτεί το 1-1 ο Ολυμπιακός, ο Μαρτίνς έκανε την πρώτη αλλαγή. Ο Ποντένσε μπήκε στη θέση του Λοβέρα. Αλλαγή όμως μόνο προσώπου, όχι διάταξης. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν 4-4-1. Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, την ίδια ώρα που οι “ερυθρόλευκοι” (έπαιξαν με τη μπλε φανέλα) αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα.

Ήταν φανερό πως χρειαζόταν άμεσα τη δεύτερη αλλαγή του ο Ολυμπιακός και αυτός που επελέγη ήταν ο Ελαμπντελαουί αντί του Μασούρα. Μετά το γκολ οι παίκτες του Μιλόγεβιτς επεδίωκαν να “χτυπήσουν” από αριστερά, γι’ αυτό ο Πορτογάλος ενίσχυσε τη δεξιά του πλευρά. Ο Νορβηγός πήρε θέση μπροστά τον “Τόρο”.

ΤΟ ‘ΧΑΣΕ Ο ΜΕΡΙΑ, ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ

Η πρώτη φορά που έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν στο 85′, όταν το δυνατό σουτ του Καμαρά έδιωξε με υπερένταση ο Μπόργιαν. Στην εξέλιξη της φάσης ο χαφ από τη Γουϊνέα έκανε τη σέντρα, ο Ποντένσε γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Μεριά από θέση βολής αστόχησε με πλασέ στην κίνηση. Τεράστια ευκαιρία για το 1-2. Ο Τυνήσιος στόπερ το έχασε, ο στόπερ του Αστέρα στο επόμενο λεπτό θα ευστοχούσε.

Ήταν στο 87′ όταν ο Μάριν εκτέλεσε κόρνερ, ο Σεμέδο δεν υπολόγισε σωστά, ο Μιλούνοβιτς πήρε την κεφαλιά και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Με τον ίδιο τρόπο θα έκανε το 3-1 η ομάδα της Σερβίας. Πάλι από κόρνερ του Μάριν, πάλι από λανθασμένη εκτίμηση του Σεμέδο, ο Μπόακι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα. Όλα, ασφαλώς είχαν τελειώσει. Από δύο στατικές φάσεις ο Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη του ήττα για φέτος.

Με τον ίδιο τρόπο θα έκανε το 3-1 η ομάδα της Σερβίας. Πάλι από κόρνερ του Μάριν, πάλι από λανθασμένη εκτίμηση του Σεμέδο, ο Μπόακι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα, στο 90ό λεπτό.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Ντέγενεκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς, Κάνιας (73’ Πέτροβιτς), Γιόβαντσιτς (55’ Βούλιτς), Γκαρσία, Φαν λα Πάρα (62’ Μποάκιε), Μάριν, Τομανέ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Σεμέντο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (89’ Ελ Αραμπί), Λοβέρα (61’ Ποντένσε), Μπενζιά, Μασούρας (79’ Ελαμπντελαουί), Γκερέρο

Πηγή: sport24.gr

 

To Top