ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ίδιο ρεκόρ με πέρσι, αλλά αναβαθμισμένος κατά πολύ, ο Άρης στις εφτά πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Έπειτα από εφτά αγωνιστικές στην Stoiximan Basket League ο Άρης νιώθει μια σχετική ασφάλεια με την βαθμολογική του κατάσταση. Μπορεί η εικόνα της να μην έχει διαφορά από την περσινή σεζόν και ο στόχος σε πρώτη φάση να μοιάζει ίδιος, η σωτηρία, όμως η απόδοση του φετινού ρόστερ είναι σαφώς αναβαθμισμένη.

Έχοντας πλέον ολοκληρωθεί για όλους η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν ’21-‘22, ο Άρης μετράει ρεκόρ 3-4, δύο νίκες πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Έπειτα από τη νικηφόρα πρεμιέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό, έπαιξε με Ιωνικό, Κολοσσό, ΑΕΚ, Λαύριο, Προμηθέα και Ηρακλή, έχοντας 2-2 στα εντός έδρας ματς και 1-2 στα εκτός.

Η επιθετική του παραγωγή καταγράφει έως τώρα 542 πόντους, ενώ η αντίστοιχη αμυντική απόδοση 526 πόντους του αντιπάλου, δηλαδή ένα + 16 στην διαφορά που δείχνει πολλά για τις δυνατότητες της φετινής ομάδας.

Την σεζόν ’20-’21 η ομάδα του κόουτς Καμπερίδη, την ίδια αγωνιστική περίοδο, είχε επίσης ρεκόρ 3-4, με μια παρόμοια διαδρομή (Μεσολόγγι – Ηρακλής – Λάυριο – ΠΑΟ – Λάρισα – Προμηθέας – ΠΑΟΚ), 2-1 στις αναμετρήσεις του «Nick Galis Hall» και 1-3 στα εκτός.

Μπορεί η παραγωγικότητα των πόντων (543) να ήταν σχεδόν στα ίδια επίπεδα με φέτος, όμως η αμυντική αδράνεια των 575 πόντων δημιουργούσε την 3η χειρότερη διαφορά πόντων υπέρ-κατά (-32) στη λίγκα.

Αυτή άλλωστε μοιάζει να είναι η αναβάθμιση φέτος στο ρόστερ του κόουτς Καστρίτη. Η αμυντική ικανότητα «εξολόθρευσης» του αντιπάλου, που σίγουρα «προστατεύει» και την επιθετική παραγωγή της ομάδας.

Ο Άρης έχασε μόλις μία φορά φέτος με +10 (Ιωνικό 93-83), παρουσιάζοντας τρομερή ανταγωνιστικότητα σε όλα του τα παιχνίδια. Νίκες όπως αυτές με τον Παναθηναϊκό και τον Προμηθέα, αλλά και εμφανίσεις όπως με την ΑΕΚ, αφήνουν το στίγμα του στο πρωτάθλημα, ως μια ομάδα «καμικάζι» με γεμάτο «οπλοστάσιο» σε άμυνα και επίθεση.

Σίγουρα η εικόνα της φετινής προσπάθειας, σε μια μεταβατική πάντα περίοδο για την ΚΑΕ, δεν θυμίζει σε τίποτα τις αγωνιστικές «παθογένειες» των προηγούμενων ετών. Το ρόστερ μοιάζει γεμάτο, αν και με προβλήματα τραυματισμών, όμως η διακοπή για τα «παράθυρα» της Εθνικής δίνει μια καλή ευκαιρία στον Άρη να γιατρέψει τις πληγές του. Άλλωστε η συνέχεια μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου είναι σκληρή, με Περιστέρι (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), Ολυμπιακό (εντός), Λάρισα (εκτός) και Απόλλων Πατρών (εντός).

To Top