ΑΠΟΨΕΙΣ

Ίμπε, Σιστόν και όχι μόνο: η παραγοντική… λογική που έριξε τον Άρη στα βράχια

Ο Άρης καλείται να αποδράσει από το ban της FIFA και να αποδείξει το αυτονόητο: η νέα καθαρή ΠΑΕ δεν είναι δυνατόν να πληρώσει την κακοδιαχείριση και τα χρέη της χρεοκοπημένης ΠΑΕ και ειδικά ο κόσμος των κιτρινόμαυρων δεν μπορεί να υποστεί και νέο “Γολγοθά”. Ήδη η οικογένεια του Άρη έχει πληρώσει πολύ ακριβά και για πολλά χρόνια τις δυσάρεστες καταστάσεις…

Δεν τις χαρίστηκαν ούτε χρέη, ούτε άνοιξαν τράπεζες Κυριακή βράδυ, ούτε “πάγωσαν” οι οφειλές.  Και όχι μόνο. Ούτε… υπουργάρες τύπου Τσοχατζόπουλου αγόραζαν διαρκείας… στήριξης, όπως και δεν είχε την αβάντα των κρατικών διαφημίσεων. Αλλά ας δούμε το θέμα από μια άλλη οπτική γωνία.

Οι υποθέσεις τύπου Ίμπε και Σιστόν αποδεικνύουν βέβαια και τα εγκληματικά λάθη που έκαναν οι παράγοντες του, με μια λογική χρόνων που έριξε τον Άρη στα βράχια.

Έχουμε και λέμε:

1. Ο Ίμπε επί προεδρίας Δημήτρη Ηλιάδη (που θα έφερνε τους μεγάλους χορηγούς, την… Samsung και άλλες εταιρίες μαμούθ) έπαιξε ελάχιστα και επί της ουσίας πήρε μόλις την… προκαταβολή (27.000 ευρώ). Έκτοτε… ξέχασε ο πρόεδρος να τον πληρώσει, στην λογική χρόνων, όπου υπογράφονταν μεγάλα συμβόλαια και δεν εξυπηρετούνταν ποτέ με μια προσέγγιση “έχει ο Θεός” (ο Θεός είχε, αλλά όχι τα ταμεία της ΠΑΕ). Το χρέος; Πάνω από 210.000 ευρώ!

2. Ο Σιστόν διεκδικεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ γιατί επί διοίκηση Αθανασιάδη και με το… golden boy “καπετάνιο”, υπέγραψαν όρο στο συμβόλαιο του παίκτη, ότι “αν δεν βρει ομάδα που να του δίνει το συμβόλαιο που έπαιρνε στον Άρη”, όφειλαν οι κιτρινόμαυροι να καλύψουν τη διαφορά!

Απίστευτα κι όμως αληθινά!

Γίνεται αντιληπτό ότι εκείνη η νοοτροπία και κακοδιαχείριση “πληρώθηκε” ακριβά. Ο Άρης ήπιε το πικρό ποτήρι της συμμετοχής στις ερασιτεχνικές κατηγορίες (Γ’ Εθνική), ήταν στα σχοινιά για τέσσερα χρόνια, πληγώθηκε το “εγώ” και το όνομα του, τα φυσικά πρόσωπα και οι περιουσίες τους βρίσκονται στο δικαστικό στόχαστρο, το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της χρεοκοπημένης εταιρίας, το Νέο Ρύσιο, έχει κατασχεθεί και βρίσκεται σε πλειστηριασμό, που “κόλλησε” λόγω αμέλειας του κράτους…

Η οικογένεια του Άρη μέσα από τις στάχτες της, ακολούθησε τον δρόμο της νομιμότητας. Δεν μπορεί να πληρώσει διπλά και τριπλά.

To Top