Αήττητος και στο «Καραϊσκάκη» ο ΟΦΗ του «Αναστό»!

17 συνεχόμενες νίκες μετρούσε ο Ολυμπιακός σε αγώνες πρωταθλήματος στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Άρη να είναι ο τελευταίος που είχε αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στον Πειραιά (0-0 το Μάιο του 2010, για τα πλέι οφ).

Ωστόσο, ο ΟΦΗ του Νίκου Αναστόπουλου έθεσε τέλος σ’ αυτό το εντυπωσιακό σερί, αποσπώντας ισοπαλία 2-2 με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά (73′ – 77′)!

Με τον τρόπο αυτό, συνέχισε τα εξαιρετικά αποτελέσματα, αφού είχαν προηγηθεί η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο θρίαμβος 3-1 επί της ΑΕΚ!

Τρεις μέρες πριν από το κρίσιμο ματς στο Ντόρτμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και πίστεψε ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει εκεί. Το σκορ άνοιξε ο Τζιμπούρ στο 45′ με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από πλασέ του Φετφατζίδη, ενώ το δεύτερο γκολ ήρθε έπειτα από διπλή προσπάθεια του Μιραλάς στο 62′.

Εντούτοις, η ομάδα του… «αλενατόρε» δεν είχε παραδώσει το πνεύμα της. Δύο στημένες φάσεις, με εκτελεστή τον Χόρχε Λόπεθ, έφεραν ισάριθμα γκολ: Ο Μάντζιος μείωσε με κεφαλιά στο 73′ εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Κοστάνσο και ο Γεωργίου ισοφάρισε σε 2-2 με κοντινή προβολή, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και σουτ του Καμπάνταη.

Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους και έτσι ο ΟΦΗ πήρε τον πρώτο του βαθμό ως φιλοξενούμενος του Ολυμπιακού από τις 29 Μαρτίου 1992, όταν οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 0-0, σε παιχνίδι που είχε γίνει στην Πάτρα λόγω τιμωρίας των «ερυθρόλευκων».

Κατά τα άλλα, την αναμέτρηση χαρακτήρισε η ενός λεπτού σιγή που κρατήθηκε στο ξεκίνημα, στην μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος Λεωνίδα Ανδριανόπουλου, καθώς και η… οργή κατά των πολιτικών προσώπων: Τα υβριστικά συνθήματα κατά του πρωθυπουργού, αλλά και των πολιτικών εν γένει, είχαν την τιμητική τους, ενώ υπήρξαν και τρία πανό με ανάλογο περιεχόμενο…

Ο διαιτητής Σελίμος (Λακωνίας) έδειξε κίτρινη κάρτα στον Λόπεθ.

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάνσο, Μανιάτης, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (70′ Μοντέστο), Μακούν (80′ Πάντελιτς), Αμπντούν (46′ Ιμπαγάσα), Φετφατζίδης, Μιραλάς, Τζιμπούρ.
ΟΦΗ: Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Κάλαϊτζιτς, Μπόντορ (76′ Ρόβας), Γεωργίου, Χ. Λόπεθ, Ζ. Λόπεθ (72′ Βερόν), Σίσιτς (67′ Καπάνταης), Μάντζιος.

To Top