ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αήττητος ο Άρης με τη Μπεσίκτας ακόμα και με τη γενική σύρραξη ελέω Αλεξάντερ (photo+video)

Τέσσερις φορές έχουν αναμετρηθεί ο Άρης με τη Μπεσίκτας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι κίτρινοι μετρούν ισάριθμες νίκες, ενώ η προϊστορία έχει στιγματιστεί από το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό της Μπεσίκτας, Γκάρι Αλεξάντερ την περίοδο 1996-97!

Οι κίτρινοι ξεπέρασαν με δύο νίκες το εμπόδιο της Μπεσίκτας στην πορεία τους προς την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς. Κέρδισαν την σημερινή αντίπαλό τους με 65-64 μέσα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, στις 11 Δεκεμβρίου 1996, ο Γκάρι Αλεξάντερ επιτέθηκε και χτύπησε τον Ντίνο Αγγελίδη με αποτέλεσμα να προκληθεί γενική σύρραξη.

Οι Τούρκοι αποχώρησαν και το περιστατικό συνεχίστηκε στο αστυνομικό τμήμα!Ο Ντίνος Αγγελίδης κατέθεσε μήνυση κατά του Γκάρι Αλεξάντερ, ο οποίος κατηγορήθηκε για βιαιοπραγία εις βάρος αθλητή και δύο ημέρες μετά από το περιστατικό απολογήθηκε στον εισαγγελέα, προτού αφεθεί ελεύθερος για να επιστρέψει στην Τουρκία. Επιπλέον, τα υπόλοιπα μέλη της Μπεσίκτας διανυκτέρευσαν στο τουρκικό προξενείο για λόγους ασφαλείας.

Οι διαιτητές αποφάσισαν την διακοπή της αναμέτρησης στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Η FIBA δεν τιμώρησε καμία ομάδα και το παιχνίδι επαναλήφθηκε σε ουδέτερη έδρα. Ο Άρης κέρδισε με σκορ 77-64 στη Νέα Σμύρνη και προκρίθηκε στον γ’ γύρο του Κόρατς.

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί και πάλι αντιμέτωπες τη σεζόν 2000-01 το Κύπελλο Σαπόρτα. Ο Άρης κέρδισε τον πρώτο αγώνα στις 17 Οκτωβρίου 2000 μέσα στην Πόλη με σκορ 101-87, με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς Φόρεστ (29π., 10ρ.), Νίκο Παπανικολόπουλο (22π.) και Άντονι Μπούι (12π.). Στο Αλεξάνδρειο, στις 5 Δεκεμβρίου 2000 κέρδισε και πάλι με 100αρα, αλλά πιο δύσκολα, με σκορ 101-98 με κορυφαίους τους Φόρεστ (31π.) και Γκόρνταν Φίριτς (23π., 11ασ.).

 

To Top