Αήττητο και… βλέπουμε

Nα διατηρήσει κατ’ αρχάς το αήττητο και στον όμιλο αλλά στα παιχνίδια της με τη Βοσνία είναι ο πρώτος στόχος της εθνικής μας ομάδας απόψε στις 9.45 στο «Bilino Polje», το χωρητικότητας 17.000 θέσεων γήπεδο της Ζένιτσα, το οποίο όχι απλά αναμένεται να είναι γεμάτο, αλλά και… φλεγόμενο από την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Βόσνιοι φίλαθλοι.

Οι Ελληνες διεθνείς, βεβαίως, έχουν και τις παραστάσεις και την πείρα για να ξεπερνούν ανάλογες δυσκολίες.

Ο Φερνάντο Σάντος πάντως τους ζήτησε να έχουν ως πρώτο στόχο τη διατήρηση του αήττητου, δηλαδή την ισοπαλία, αποτέλεσμα το οποίο ευνοεί την Ελλάδα λόγω του προγράμματος που έχουν οι δύο ομάδες, οι οποίες μοιράζονται την πρώτη θέση, αλλά η Βοσνία προηγείται λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων από την εθνική μας ομάδα στον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Η Βοσνία για παράδειγμα έχει να παίξει εκτός έδρας με την τρίτη της βαθμολογίας Σλοβακία, η οποία είναι τρεις βαθμούς πίσω από Βοσνία και Ελλάδα και παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης.

Η Ελλάδα πάντως δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τη Βοσνία, είτε σε επίσημο είτε σε φιλικό παιχνίδι, και αν οι παραδόσεις μετράνε σε κάποιο βαθμό και μπορούν να δημιουργήσουν μια καλή ψυχολογία, αυτή αναμένεται να είναι με την Εθνική μας.

Η Ελλάδα έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες σε έξι παιχνίδια, πέντε επίσημα και ένα φιλικό, ενώ την προηγούμενη φορά που αντιμετώπισε τη Βοσνία στη Ζένιτσα (το επίσημο του 1996) η Εθνική μας κέρδισε με το επιβλητικό 4-0.

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΒΟΣΝΙΑΣ

1-9-1996: Ελλάδα – Βοσνία 3-0, προκριματικά Μουντιάλ 1998
2-4-1997: Βοσνία – Ελλάδα 0-1, προκριματικά Μουντιάλ 1998
1-10-2006: Βοσνία-Ελλάδα 0-4, προκριματικά Euro 2008
13-10-2007: Ελλάδα-Βοσνία 3-2, προκριματικά Euro 2008
10-8-2011: Βοσνία-Ελλάδα 0-0, φιλικός αγώνας
12-10-2012: Ελλάδα-Βοσνία 0-0, προκριματικά Μουντιάλ 2014

Οι Βόσνιοι «σνομπάρουν» την παράδοση

Η Ελλάδα δεν έχει χάσει ποτέ επί βοσνιακού εδάφους, όπου δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ. Η παράδοση, όμως, δεν παίζει μπάλα σύμφωνα με τον Βένταντ Ιμπίσεβιτς. «Δεν είναι σημαντική» ξεκαθαρίζει ο επιθετικός της Στουτγκάρδης, σίγουρος για μια ενδεκάδα όπου δεν θα βρίσκεται ο Σεγιάντ Σαλίχοβιτς, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο Μίραλεμ Πιάνιτς. Οπως υποστήριξε και χθες ο Σάφετ Σούσιτς, η συμμετοχή του μέσου της Ρόμα θα αποφασιστεί σήμερα, αλλά φαντάζει απίθανο να τον δούμε κόντρα στην εθνική μας ομάδα.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top