ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αβαρλής: “Αυτά ισχύουν με την πεζοδρόμηση της Αλκμήνης, θέλουμε να αναβαθμίσουμε την περιοχή Χαριλάου”

Ο Γιώργος Αβαρλής αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μίλησε για το τι θα γίνει με την πεζοδρόμηση της Αλκμήνης και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8

Για την περιοχή της Χαριλάου και την πεζοδρόμηση:

Στον πρώτο δρόμο που εγκαταστάθηκα ήταν η Τσιγγοπούλου, μία κάθετος της Αλκμήνης κάτω από το γήπεδο του Άρη. Και το μετέπειτα σπίτι μου ήταν πάνω από το γήπεδο. Σαν πρόεδρος της ποιότητας ζωής επωμίστηκα αποφάσεις και ευθύνες λόγω κορωνοϊού. Θα προχωρήσουμε λοιπόν σε πεζοδρομήσεις μέχρι τις 30/11 για να μπορούν οι πεζοί και οι πολίτες να έχουν μία άνεση στην κίνηση τους.

Για την εισήγηση περί πεζοδρόμησης της Αλκμήνης:

Αυτά που δημοσιεύτηκαν είναι εισήγηση προς διαβούλευση. Έγινε μία διαβούλεση χθες, η επόμενη θα γίνει την πέμπτη. Οι συνεργάτες μου τοπογραφούν περιοχές που πρέπει να πεζοδρομηθούν κατά την γνώμη μου.

Τις περιοχές αυτές τις περπάτησε πάρα πολλές φορές για να δούμε πως λειτουργούν. Μία από αυτές είναι το κομμάτι της Αλκμήνης που είναι κάτω από το γήπεδο του Άρη να μπορεί να δοθεί σε πεζούς.

Όλα αυτά φυσικά δεν έχουν αποφασιστεί, θα συζητηθούν.

Για την πλατεία Καραμανλή:

Υπάρχει ένας εξαιρετικός χώρος στην πλατεία Καραμανλή. Είχα πει ότι στον αντιδήμαρχο ότι έφτιαξαν κάτι πάρα πολύ όμορφο, αλλά άφησαν τους δίπλα δρόμους σε κυκλοφορία. Τα παιδάκια δεν ξέρεις αν θα περιοριστούν στο πάρκο. Έχουμε πάρα πολλά μηνύματα για αυτό το κομμάτι και το βάζουμε πρώτη προτεραιότητα. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο της.

Για τους στόχους της διοίκησης:

Θέλουμε να φτιάξουμε χώρους που μπορεί ο κόσμος να κάθεται και να κινείται. Να υπάρχει πράσινο, να υπάρχουν παγκάκια. Όλο αυτό το κομμάτι προσφέρεται για να το αξιοποιήσουμε, όπως και το πάρκο Φωκά. Στόχος μας -και εγώ θα επιμείνω σε αυτό- είναι να ενταχθούν κομμάτια δρόμων στην Χαριλάου στα τεχνικά έργα του 2021.

Για το πότε αναμένονται εξελίξεις:

Την Πέμπτη έχω ορίσει διευρυμένη σύσκεψη για την επιτροπή ποιότητα ζωής για να παρευρεθούν δια της φυσικής παρουσίας για να συζητήσουμε αυτές τις προτάσεις μου, αλλά και όποιες άλλες προτάσεις έχουν να κάνουν. Αφού μου γίνει η τελική γνωμοδότηση θα κάνω ειδική συνεδρίαση για να αποφασιστεί το τι θα πεζοδρομηθεί.

Για τα μέτρα με τα τραπεζοκαθίσματα:

Εκτός από τα γνωστά παραβατικά μαγαζιά που είναι 5-6 στην πόλη, στα περισσότερα τηρούνται σχολαστικά οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.

Για την δική του καταγωγή:

Δεν είμαι από Θεσσαλονίκη. Είμαι Καλαματιανός, έμεινα εδώ από το Πανεπιστήμιο.

To Top