Αγαπημένο… 1-0 για την Κ-17

Με νίκη 1-0 κόντρα στην Ξάνθη ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα για την ομάδα Κ-17 του Άρη, με νίκη και ίδιο σκορ άνοιξε και η αυλαία του δεύτερου γύρου, καθώς οι παίκτες του Τάσου Θέου έφυγαν από την ακριτική πόλη με το πολυπόθητο “τρίποντο” χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Γιώργος Μπιμπισίδης στο 19′.

Μάλιστα το “διπλό” που απέσπασαν οι “κίτρινοι” στην αναμέτρηση που έγινε στο αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ήταν το δεύτερο στους τρεις εκτός έδρας αγώνες που έχει δώσει μέχρι στιγμής η ομάδα, αλλά και δεύτερο συνεχόμενο, μια και η αρχή έγινε το περασμένο Σάββατο στα Γιάννινα με το 1-2 επί του ΠΑΣ.

Ο Άρης μπήκε με το δεξί στο ματς και στο 19′ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με πλασέ του Μπιμπισίδη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πασχαλίδη. Στη συνέχεια του αγώνα το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο χώρο του κέντρου με τις δυνατές μονομαχίες να ξεχωρίζουν και να μην επιτρέπουν τη δημιουργία αξιόλογων ευκαιριών.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη ανέβασε το ρυθμό της δημιουργώντας μερικές φάσεις με κορυφαία το δοκάρι του Καρυπιάδη στο 57′ και την απομάκρυνση στη συνέχεια του Κιβρακίδη. Ωστόσο, τόσο η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων όσο και ο Μαντής, που μετά από δύο βδομάδες επέστρεψε κάτω από τα γκολπόστ, συντέλεσαν ώστε να διατηρηθεί απαραβίαστη η εστία, παρότι ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση από τους αντίπαλους επιθετικούς.

Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο Ξανθιώτης Γκόγκος, ενώ βοηθοί οι Δημητριάδης και Δρούζας από τον ίδιο σύνδεσμο.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναιτωλικού έληξε ισόπαλο 3-3, ο Άρης με τη νίκη του αυτή πέρασε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς σε πέντε αναμετρήσεις, όπου ισοβαθμεί με τους Αγρινιώτες, οι οποίοι έχουν ένα παιχνίδι παραπάνω, ενώ στην 1η θέση παρέμεινε ο “Δικέφαλος” με 14 βαθμούς.

ΞΑΝΘΗ: Ζλατίδης, Χατζηλαζαρίδης, Φραγγούλης, Μιχαηλίδης, Παρασκευάς, Βελλής, Οφανίδης, Καρυπιάδης, Γούναρης, Κούτρας, Λαζαρίδης.
ΑΡΗΣ: Μαντής, Ανδρεάδης (93′ Μπέκας), Μπιμπισίδης, Γραμπής, Κιβρακίδης, Φούσκας, Λεμονής, Πασχαλίδης (74′ Τσιπούρας), Ζήσης (40′ Βασιλούδης), Ιγνατίδης, Αλταλίκης (60′ Βαρότσης).

To Top