ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγγέλου για Μπάκνερ: «Θα ξεσηκώσει τον κόσμο του Άρη» (photo)

Μετά από ενάμισι χρόνο θητείας στον πάγκο του Άρη (2012-13) ο Βαγγέλης Αγγέλου πέρασε τρεισήμισι σεζόν στην Εφές Αναντολού ως βασικός προπονητής για ένα εξάμηνο αρχικά και έπειτα ως βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς μέχρι και το τέλος της περασμένης σεζόν. Ως εκ τούτου γνωρίζει αρκετά καλά τον Έρικ Μπάκνερ, που έπαιξε στην Τουρκία τα τελευταία 4 χρόνια.

Ο 53χρονος κόουτς μίλησε στην Arena Press για τα χαρακτηριστικά του 26χρονου Αμερικανού σέντερ και το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει τους «κιτρινόμαυρους» στη νέα σεζόν.

Κόουτς, τι τύπος παίκτη είναι ο Μπάκνερ;

«Είναι εκρηκτικός, πολύ αθλητικός, από τους παίκτες εκείνους που βοηθάνε πάρα πολύ στη ρακέτα. Είναι παίκτης που βοηθάει σε όλες τις φάσεις πάνω από το στεφάνι, δηλαδή θα κόψει τα σουτ, θα κατεβάσει τα ριμπάουντ, θα τελειώσει φάσεις. Παίζει πολύ καλά το πικ εν ρολ, που είναι και το δυνατό του σημείο. Βοηθάει στα σκριν, ξέρει να υποδέχεται την μπάλα και να ολοκληρώνει με πρόσωπο στο καλάθι. Είναι ο παίκτης που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το ανοικτό σουτ, γιατί στο πικ εν ρολ αναγκάζει πολλές φορές δύο αμυντικούς να κολλήσουν πάνω του. Είναι ταλαντούχος και πιστεύω πως θα βοηθήσει τον Άρη για τον σκοπό που τον πήρε».

buckner

 Σε ποιους τομείς χρειάζεται βελτίωση;

«Το σουτ από μέση απόσταση δεν το συνηθίζει, ούτε τόσο το παιχνίδι με πλάτη. Το ζητούμενο είναι η σταθερότητα του στο παιχνίδι, κυρίως εγκεφαλικά, γιατί στις δύσκολες στιγμές δείχνει κάπως να χάνεται. Χρειάζεται βελτίωση και στις βολές του…».

Ο Άρης πήρε και τον Τζένκινς από την Τουρκ Τέλεκομ. Πως ήταν σαν δίδυμο εκεί;

«Μου αρέσει αυτή η ιδέα δύο παικτών από την ίδια ομάδα. Είναι έξυπνο, γιατί δεν απαιτείται ιδιαίτερος χρόνος προσαρμογής, τα παιδιά γνωρίζονται πολύ καλά, είναι και οι δύο Αμερικανοί και θα δέσουν γρήγορα με τους υπόλοιπους. Αγωνιστικά αποτέλεσαν καλό ζευγάρι πέρσι, με σωστές συνεργασίες, παίζουν το πικ εν ρολ και ο καθένας θα βοηθήσει στον τομέα του».

Για ποιο λόγο άλλαζε κάθε χρόνο ομάδα στην Τουρκία;

«Δεν άλλαζε για κακό λόγο. Το έκανε γιατί έβρισκε καλύτερα συμβόλαια και το πετύχαινε αυτό γιατί είχε μια καλή εξέλιξη στην Τουρκία αυτά τα τέσσερα χρόνια. Ξεκίνησε από την Α2 και τώρα πιστεύω πως κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του με την μεταγραφή του στον Άρη».

Είναι ο παίκτης που θα ενθουσιάσει τον κόσμο του Άρη;

«Σίγουρα, είναι θεαματικός, πολύ αλτικός, του αρέσει να καρφώνει δυναμικά και διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να ξεσηκώσουν τον κόσμο του Άρη. Σίγουρα θα λατρέψει την ατμόσφαιρα του Παλέ!».

To Top