Αγγέλου: “Ελάχιστος φόρος τιμής για τον Άγγελο”

Η νίκη του Άρη επί του Κολοσσού αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου Άγγελου Τσιπούρα, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Αγγέλου. Ο τεχνικός του Άρη συνεχάρη τους παίκτες για την προσπάθεια τους και τον κόσμο για την στήριξη του.

Ξεκινώντας ο Αγγέλου επισήμανε πως “σ’ αυτά τα καλά αποτελέσματα που είχε η ομάδα μας είμαι ευχαριστημένος για δυο λόγους. Πρώτον μπορούμε να δώσουμε μία εικόνα μας πρώτα στον κόσμο με τα δυσεπίλυτα προβλήματα που υπάρχουν. Εκτός από το ομαδικό μπάσκετ όπως λέει και η διοίκηση πρέπει η ομάδα να βρει… χημεία με τον κόσμο. Αυτές οι ομάδες που θα έχουν δίπλα τον κόσμο τους θα αντιμετωπίσουν τους δύσκολους καιρούς που έρχονται. Σαν ελάχιστος φόρος τιμής στους γονείς του παιδιού που έφυγε από τη ζωή. Ο Θεός να δώσει δύναμη και κουράγιο στους γονείς του να αντιμετωπίσουν αυτό το απρόοπτο και σκληρό γεγονός. Όσοι έχουμε παιδιά ξέρουμε τι σημαίνει αυτό».

Πρόσθεσε λέγοντας πως: «Είπα στους παίκτες ότι αυτή την στιγμή το ελληνικό μπάσκετ περνάει μία περίεργη κατάσταση, πολλές ομάδες δεν ξέρουν που να επενδύσουν. Στους έμπειρους που έχουν προβλήματα ή στους άπειρους που μπορούν να λυγίσουν μέσα στην διάρκεια της χρονιάς. Ο Κολοσσός για παράδειγμα με τα προβλήματα του έπαιξε κόντρα στον Παναθηναϊκό για 35 λεπτά. Εμείς θέλαμε να μην δούμε τον αγώνα κομμάτι με κομμάτι αλλά να έχουμε τον έλεγχο στην διάρκεια του. Πολλά παιδιά είδαν τον κόσμο και ένιωσαν πίεση. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς τον κόσμο και την φανέλα του Άρη”.

Τόνισε ακόμη πως “σε όλη την διάρκεια δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, κάναμε 17 λάθη. Το ενθαρρυντικό είναι ότι ο Πάσαλιτς έδωσε πέντε ασίστ και μηδέν λάθη, η άμυνα που έπαιξε ο Βεζένκοφ στον Νάντζφεϊ αλλά το άσχημα τα λάθη για παράδειγμα του Μούρτου. Δεν μπορώ να πω κάτι σχετικά με τις δυνατότητες της ομάδας. Τι μας αφήνουν οι άλλες ομάδες μέσα στο γήπεδο να κάνουμε και πως μπορούμε να συνδυάσουμε την απειρία και την εμπειρία ώστε να τις χρησιμοποιήσουμε σωστά».

Όταν ρωτήθηκε τι κρατάει από το παιχνίδι, την απόδοση του Σπύρου Μούρτου και του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, την εξαιρετική άμυνα και το χειροκρότημα του κόσμου, ο Αγγέλου χρησιμοποίησε σε μία παροιμία «Υπάρχει μια παροιμία που μου αρέσει χρησιμοποιώ. Όταν χάνεται το καρφί χάνεται το πέταλο, όταν χάνεται το πέταλο δεν υπάρχει άλογο. Όταν δεν υπάρχει άλογο, δεν υπάρχει μήνυμα. Όταν δεν υπάρχει μήνυμα χάνεται ο πόλεμος. Στον Άρη από το καρφί μέχρι τον  πόλεμο όλοι μαζί».

Σε ερώτηση αν ο Άρης μπορεί να στοχεύσει στην πέμπτη ή την έκτη θέση απάντησε πως “εγώ δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω για στόχους. Έχω στο μυαλό ότι έχετε κι εσείς. Είμαι αισιόδοξος αλλά θέλω έλεγχο στο καλό και δύναμη στο απρόοπτο. Τύχη είναι όταν η προετοιμασία συναντάει την ευκαιρία, δεν είναι εποχή για λόγια. Εμείς προετοιμαζόμαστε για να ήμαστε έτοιμοι όταν συναντήσουμε την ευκαιρία».

To Top