ΜΠΑΣΚΕΤ

Αγγέλου: “Ευχαριστώ τον Θεό γι’ αυτή την ήττα”

Ο Βαγγέλης Αγγέλου για άλλη μια φορά προστάτευσε τους παίκτες του, πήρε την ευθύνη πάνω του, έδωσε δίκιο στον κόσμο που αποδοκίμασε και ευχαρίστησε τον Θεό γι’ αυτή την ήττα.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε αρχικά: “Είπα στα παιδιά ότι μου άρεσε πολύ αυτό το παιχνίδι. Πρώτη φορά τους είπα ότι η κατηγορία του παιχνιδιού αυτού είναι δύσκολη, γιατί όσο κατεβαίνει το επίπεδο, υπάρχουν παίκτες ικανοί στο τρίποντο και το ένας εναντίον ενός. Είναι διαφορετική η χημεία αυτών των ομάδων σε αυτά τα πρωταθλήματα…

Ρωτήσατε τι άλλαξε από το +15… Τι άλλαξε χθες στον Παναθηναϊκό από το +17 και έχασε; Στο μπάσκετ με τα 24’’ στην επίθεση όλα είναι θέμα αποφάσων, εμπειρίας και πνευματικής ενέργειας. Είχαμε 11/39 σου στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κάιζερ να έχει 5/5 (6/34 οι υπόλοιποι…). Αυτή η ομάδα θα συνεχίσει να μαθαίνει από τα σκαμπανεβάσματά και από την πίεση. Ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι σήμερα, γιατί όταν προσπαθείς να βάλεις το παιχνίδι κοντά στο καλάθι και οι άλλοι απαντούν με τρίποντο και ένας – ένας υπάρχει πρόβλημα. Οι αναπληρωματικοί μας είχαν περισσότερο άγχος από τους βασικούς μας… Η ομάδα έχει ένα πολύ ιδιόρρυθμο πρόγραμμα μέσα σε 34 μέρες. Ξέρουμε ακριβώς τι μπορούμε να περιμένουμε και ξέρουμε τι θα γίνει σε ένα απρόοπτο. Αυτή την ομάδα μια καλή νίκη την αποσυντονίζει και μια απρόσμενη ήττα την αποσυντονίζει επίσης.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έγινε αυτό σήμερα. Λυπάμαι για τον κόσμο και τον ευχαριστώ που ήρθε. Η ομάδα θέλει δουλειά, θα έχει δύσκολο δρόμο. Τα παιδιά προσπάθησαν. Οι παίκτες πρέπει να ακούν τον προπονητή και ο προπονητής πρέπει να στηρίζει τους παίκτες. Αναλαμβάνω την ευθύνη όπως πάντα”.

Ρωτήθηκε για το τι θα πει στον κόσμο που ο Άρης χάνει από μια ομάδα σαν την Κατάγια και απάντησε: “Τι θα πει αυτό; Τι είναι η Κατάγια; Έχει στις θέσεις 1, 2, 3 παίκτες με τρίποντο και ένας εναντίον ενός. Έχει τεράστια εξέλιξη το φινλαδικό μπάσκετ, αρχίζει και απασχολεί την Ευρώπη. Εμείς είμαστε μια ομάδα που έχει συγκεκριμένο μπάτζετ, ανθρώπους και κινήσεις να κάνει και έχει να… αντιμετωπίσει τον κόσμο (την πίεση του κόσμου…). Παίρνω εγω την ευθύνη. Δεν ζητάω δικαιολογίες. Το θέμα ειναι να δούμε τι μπορούμε να κρατήσουμε από αυτό το παιχνίδι; Τι αποφάσεις πήραμε; Κάναμε τα φάουλ που έπρεπε; Σαφως και ο κόσμος πρέπει να αποδοκιμάσει, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε φάτσα σε αυτό που συμβαίνει. Η ομάδα θα προσπαθήσει να το διορθώσει στο επόμενο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί σαν οικογένεια να διορθώσουμε τα λάθη μας”.

Ρωτήθηκε για την απόδοση του Μποχωρίδη και απάντησε: “Δεν υπήρχε μις ματς στη θέση “5”. Στις συνεργασίες του “1” με το “5” ή θα έχεις πικ εν ρολ ή λόου ποστ… Είμαι ευχαριστημενος από τον Λευτέρη γιατί μαθαίνει… Μιλάω πολύ ανοικτά. Ευχαριστώ τον Θεό γι’ αυτή την ήττα και θέλω να έχουν δύναμη να συνεχίσουν. Ξέρω γιατί χάσαμε. Αν ήξερα πως θα κερδίσουμε, δεν θα χάναμε…”.

To Top