Αγγέλου: “Η ομάδα θα είναι έτοιμη για την πρόκληση του κυπέλλου”

Ο Βαγγέλης Αγγέλου εξήγησε που στηρίζει την άποψή του ότι ο Άρης θα πετύχει, μίλησε για το πρόγραμμα των νέων παικτών και της ανάπτυξής του και υπογράμμισε πως η ομάδα του θα είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει την πρόκληση του ημιτελικού με τον Πανιώνιο.

Ο τεχνικός του Άρη ρωτήθηκε αν συμφωνεί πως η προσπάθεια που γίνεται στο μπασκετικό τμήμα αναβαθμίζεται χρόνο με τον χρόνο και απάντησε: “Δεν ξέρω αν αναβαθμίζεται, αλλά είναι αξιοπρεπής, αληθινή, μετρημένη και συνετή. Το δόγμα που μας δίνει η διοίκηση, είμαστε σε δύσκολες εποχές, αλλά γίνεται πολύ φιλότιμη προσπάθεια η ομάδα παρά τα προβλήματα που έχει να βγάζει προς τα έξω ένα πρόσωπο αξιοπρέπειας και διοικητικό και αγωνιστικό”.

Σχολιάζοντας την φράση του ότι θα πετύχει ο Άρης σίγουρα και που το στηρίζει αυτό είπε ότι “είμαστε υγιείς, είμαστε μαζί και μπορούμε να αντέχουμε την πίεση. Όταν κάθεσαι απέναντι στις προκλήσεις και μπορείς να αναλαμβάνεις ευθύνη και έχεις αυτοπεποίθηση, πρέπει να πιστεύεις ότι θα πετύχεις. Έχουμε πει ποιος είναι ο στόχος ο δικός μας, έχουμε απόκλιση μπασκετικής λογικής ιδιαίτερα στα 8Χ18 μέτρα, στο μισό γήπεδο, το ξέρουμε, παλεύουμε να το ξεπεράσουμε και πιστεύω θα μας βοηθήσουν τα δύο παιχνίδια με τους “μεγάλους”. Έρχεται μετά ο Δεκέμβριος με τέσσερα παιχνίδια (Ηλυσιακός, Πανελευσινιακός, Πανιώνιος για κύπελλο, Ίκαρος), μπαίνουμε στην καινούρια χρονιά με ένα ταμείο διαφορετικό, προετοιμαζόμαστε για την άνοιξη – πρώτα ο Θεός – να μπορέσουμε να τελειώσουμε όπως έχουμε υπολογίσει”.

Για την πρόκληση του ημιτελικού είπε: “Όλοι ξέρουμε ότι για τον Άρη τα αποτελέσματα που έχουν νίκη και φως τραβούν και συσπειρώνουν τον κόσμο. Εγώ θέλω να φτάσουμε υγιείς σε αυτό το παιχνίδι. Είναι διαφορετικό το ρόστερ του Πανιωνίου από αυτά που αντιμετωπίζουμε και σε βάθος και σε εμπειρία και σε κόπωση. Είναι πρόκληση, είναι μεγάλη πρόκληση και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με σύνεση και επαγγελματισμό”.

Για τις δοκιμασίες με τον Παναθηναϊκό: “ξέραμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός στη φάση που βρίσκεται και είπαμε σαν στόχο να πλησιάσουμε τους 70 πόντους στην επίθεσή μας. Προϋπόθεση για να φτάσουμε στους 70 πόντους δεν είναι οι ασίστ, αλλά τα λάθη. Όταν βάζεις 34 πόντους με 11 λάθη και 25 πόντους με 9 λάθη, καταλαβαίνετε ότι πέντε λάθη είναι μεγάλη σημασία. Πιστεύω θα πάμε καλύτερα και αυτά τα παιχνίδια μας βοηθούν”.

Για τα παιχνίδια του Δεκεμβρίου, τα οποία ο Άρης καλείται να κερδίσει είπε: “Πιστεύω θα είναι έτοιμη η ομάδα, το πιστεύουμε και παλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι. Το απρόοπτο, αν έρθει, θα το αντιμετωπίσουμε όρθιοι”.

Για το πρόγραμμα των μικρών είπε: “Το πρόγραμμα με τους μικρούς είναι σχεδιασμένο σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση είναι η ένταξη Μποχωρίδη, Βεζένκοφ, Μούρτου, παράλληλα με τον Σαρικόπουλο, που είναι εξελίξιμος παίκτης, ήρθε φέτος ο Γκίκας να προστεθεί σε αυτόν τον κορμό. Επενδύσαμε με τον Πουλιανίτη και τον Μήτογλου, από κάτω έχουμε τον Φλιώνη που τον βάλαμε στην πρώτη ομάδα, πήραμε και τον Παντόπουλο από την Καβάλα… Είναι μονόδρομος να προσπαθεί ο Άρης να μαζέψει κάποια παιδιά μέσα από τα παιδικοεφηβικά του τμήματα να προσπαθεί να τα ανδρώνει. Δεν φτάνει μόνο αυτό, θέλουμε και εμπειρία, παλεύουμε με το άρθρο 99 και την FIBA…”.

To Top