Αγγέλου στην “Αθλητική Κυριακή”: “Έχουμε τον στόχο του Πάτερ Ημών: Δος ημίν σήμερον”

Ο Βαγγέλης Αγγέλου ήταν επίσης καλεσμένος στην “Αθλητική Κυριακή” μαζί με τον Λευτέρη Αρβανίτη και μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα, ώστε να πειστεί ο κόσμος να πάει στο γήπεδο και να ξεφύγει από την καθημερινότητά του. Ο τεχνικός του Άρη σχολίασε και τα… κοπλιμέντα του Λιανού, και τον… εκνευρισμό που προκαλούν οι ολιγωρίες στη διάρκεια του αγώνα, οι οποίες και στοιχίζουν και έδωσε με πολύ γλαφυρό τρόπο απάντηση στο ερώτημα για τον φετινό στόχο.

Αρχικά ο Βαγγέλης Αγγέλου ρωτήθηκε πως πήρε την απόφαση να απαντήσει θετικά στην πρόταση του Άρη παρά τα προβλήματ που υπάρχουν: “Για τους παίκτες και τους προπονητές που έχουν δουλέψει η αίγλη που έχει αυτός ο σύλλογος και το όνομα που κουβαλάει είναι μεγάλο θέλγητρο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι η αγωνιστική ομάδα και ο κάθε προπονητής κάνει αυτό που είπε ο πρόεδρος, προσπαθεί να υποστηρίξει την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση με απλά συστατικά: Με ομαδικότητα, αυταπάρνηση, διάθεση, ώστε να εμπνεύσει τον κόσμο. Εγώ το λίγο διάστημα που είμαι εκεί, έχω καταλάβει ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται σε αυτά τα στοιχεία και αυτό θέλει και η διοίκηση. Κατ’ επέκταση το αγωνιστικό τμήμα προσπαθεί να εκπέμψει μια προσπάθεια, ώστε να εμπνεύσει τον κόσμο, να συσπειρωθούν άνθρωποι γύρω από αυτήν την ομάδα και να φανεί ένα φως στο τούνελ, αλλά να μην είναι το… τρένο που έρχεται από απέναντι”.

Ρωτήθηκε για την απόδοση με τον Πανιώνιο και το ότι δέχθηκαν συγχαρητήρια από τον Ηλία Λιανό και απάντησε πως “αυτά τα κοπλιμέντα δεν ξέρω αν είναι ευχάριστα ή δυσάρεστα. Για μας είναι δυσάρεστο, γιατί στο μπάσκετ ισοπαλία δεν υπάρχει, οπότε φύγαμε δυσαρεστημένοι από το αποτελέσμα του Πανιωνίου. Όχι γιατί χάσαμε άδικα, ο Πανιώνιος μας κέρδισε δίκαια, αλλά γιατί εμείς δεν πιάσαμε τα στάνταρ που θέλαμε. Αυτό μας αφήνει μια πικρία και είναι επαναλαμβανόμενο αυτό σε σημείο τέτοιο που εκτός από εκνευρισμό, να αναρωτιόμαστε γιατί μας λείπουν λίγα πράγματα και λεπτομέρειες για να πάμε καλύτερα”.

Ρωτήθηκε ποια είναι τα στάνταρ στα οποία αναφέρθηκε με δεδομένο ότι υπάρχουν ελλείψεις λόγω των ξένων και απάντησε πως “αν έχετε παρατηρήσει εμείς δεν έχουμε αναφέρει τέτοια πράγματα, δεν αναφέρουμε ούτε ελλείψεις, ούτε για τραυματισμούς, ούτε ξένους. Ο σύλλογος έχει μια αξιοπρέπεια, μια υπερηφάνεια. Δεν τα χρησιμοποιούμε σαν επιχειρήματα. Δικαιολογίες υπάρχουν. Εμείς προσπαθούμε γι’ αυτό που είπαμε πριν. Ο Άρης έχει έναν κόσμο, που είναι χαμένος στα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε ένα “αθλητικό καφενείο”, έναν χώρο για να μαζεύεται ο κόσμος και να νιώθει όμορφα ο Αρειανός φίλαθλος, που κατ’ εκτίμηση πάρα πολλών ανθρώπων, είναι ίσως και ο πιο μπασκετικός στην Ελλάδα. Δηλαδή, ο φίλαθλος του Άρη είναι από τους πιο μπασκετικούς. Είχαμε την τύχη να βρεθούμε προ ημερών σε μια συνεύρεση με τους παλαιμάχους και ακούσαμε κρίσεις που τις αναφέρουν προπονητές. Εμείς θέλουμε να μην αναφέρουμε δικαιολογίες. Οι σταθερές που ψάχνουμε στα παιχνίδια είναι οι σταθερές που ψάχνουν όλες οι ομάδες. Ας πούμε από τον Πανιώνιο ήταν τα ριμπάουντ που χάσαμε και οι στιγμιαίες επιθετικές και αμυντικές ολιγωρίες μας στοίχισαν”.

Ρωτήθηκε για στον στόχο που έχει ο Άρης αγωνιστικά και απάντησε: “Τον στόχο του Πάτερ Ημών… Δος ημίν σήμερον. Χωρίς την βοήθεια του θεού δεν γίνεται”.

Για τον αγωνιστικό στόχο μίλησε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, τονίζοντας ότι “ο Άρης δεν έχει δικαιολογίες. Είναι μεγάλη ομάδα, τεράστιο σωματείο, υπερήφανος λαός. Στόχος είναι όσο το δυνατόν ψηλότερα. Παίζουμε κάθε παιχνίδι για να νικήσουμε. Θεωρούμε ότι η θέση μας αδικεί διότι είχαμε το παιχνίδι με τη Δράμα, εκείνη την κλοπή, και την ήττα από το Ρέθυμνο που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει μέσα στην έδρα μας. Να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα φέτος. Του χρόνου, όμως, με έναν πολύ καλύτερο σχεδιασμό και λαμβάνοντας πιο σωστές αποφάσεις στα δεδομένα, ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ξένους από όλον τον κόσμο, παρά μόνο από την Ελλάδα…, θα φτιάξουμε σωστότερα την ομάδα”.

 

To Top