Αγγέλου: «Χάσαμε πάλι από μπασκετική ανοησία, τσακωθήκαμε στα αποδυτήρια, φταίω κι εγώ για την εικόνα αυτή»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου εξέφρασε πολλά παράπονα για την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του Άρη, κάνοντας λόγο για “μπασκετική ανοησία”. Ανέλαβε κι αυτός την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας και την ήττα από τον Πανιώνιο ενώ υπογράμμισε πως οι κίτρινοι δεν πρόκειται να κάνουν άλλη προσθήκη στο ρόστερ τους. 

Ο τεχνικός του Άρη υποστήριξε: “Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο. Σίγουρα το να παίζεις στην Ευρώπη και να έρχεσαι σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι είναι δύσκολο. Είναι μια ομάδα που παίζει σε υψηλό ρυθμό και προσπαθεί να μονταριστεί και να βρει ρυθμό και χημεία με τους παίκτες που απέκτησε. Η Ευρώπη του δίνει ρυθμό και του παίρνει ενέργεια. Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι εμείς έχουμε μια μπασκετική ανοησία που για μένα σε μια καινούργια ομάδα δεν μπορεί να επαναληφθεί. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος υπάρχουν τρεις εργάτες που μας αναλύουν τα παιχνίδια και μας δίνουν πληροφορίες για τον αντίπαλο. Ο Πανιώνιος στα σουτ θέσης που δημιουργεί έχει ανά κατοχή 1,45 πόντους ενώ σε σουτ μετά από τρίπλα πετυχαίνει 0,6 πόντους. Εμείς σε τουλάχιστο 10 περιπτώσεις δώσαμε, ο πέντε εκ των οποίων σε τρίποντο δώσαμε σουτ θέσης από μπασκετική ανοησία, ολιγωρία, απειρία μην πω τίποτα πιο βαρύ. Σε μια ομάδα που ωριμάζει είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει αυτό. Προσπαθούμε να δώσουμε χαρά, στοργή στους παίκτες αλλά στα αποδυτήρια τσακωθήκαμε. Ο στόχος μας είναι να χαράξουμε την αγωνιστική μας ταυτότητα στον δεύτερο γύρο και να παίξουμε στα πλέι οφ. Υπάρχει φάουλ σ’ αυτό που θέλουμε να πετύχουμε και σ’ αυτό έχει ευθύνη ο προπονητής”.

Πρόσθεσε πως: “Θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε μ’ αυτό το πράγμα. Χρειάζεται χρόνος αλλά οι παίκτες αδικούν την προσπάθεια που κάνουν. Υπάρχει εμπλοκή, Χρειάζεται χρόνος, καθαρό μυαλό αλλά και να κοιταχτούν στα μάτια”.

Σε ερώτηση αν ο Άρης θα αποκτήσει άλλον παίκτη ο Αγγέλου ήταν κατηγορηματικός:  «Όχι, η ομάδα δεν θα ενισχυθεί άλλο. Η ομάδα δεν  έχει πρόβλημα παικτών. Το πρόβλημα είναι ωρίμανσης, μαγκιάς, ευθύνης και υπευθυνότητας. Φταίω κι εγώ γι’ αυτό».

 

To Top