ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγγελής: “Η Deep Blue, η συνεργασία με το ΑΠΘ και η συμφωνία με Καρυπίδη και ΑΜΑΝΙ”

Ο Λευτέρης Αγγελής, πρόεδρος τμήματος πληροφορικής του ΑΠΘ, ήταν «παρών» στην εκδήλωση του Ζαππείου και μίλησε σχετικά με την συνεργασία που υπογράφηκε από το Πανεπιστήμιο και την Deep Blue, τι μπορεί να κάνει τεχνολογικά η κινέζικη εταιρεία, αλλά και την ΠΑΕ Άρης και την ΑΜΑΝΙ.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για τη συμφωνία της Deep Blue με το Αριστοτέλειο:

«Καταρχάς το μνημόνιο συνεργασίας είναι μια απλή συμφωνία που πρόκειται να γίνει ένας κόμβος τεχνητής νοημοσύνης στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι ερευνητική ανάμεσα σε εμάς και την συγκεκριμένη εταιρεία. Αυτοί θα μας παρέχουν τεχνική υποστήριξη και πιθανόν χρηματοδότηση σε ιδέες που θα έχουν οι φοιτητές. Το υλικό τους θα χρησιμοποιηθεί στην έρευνά μας.

Τα ρομπότ είναι τα πιο απλά. Έχουμε και τα οχήματα που κινούνται μόνα τους, αλλά και άλλα, η αναγνώριση προσώπων από τις κάμερες, από τις παλάμες κλπ. Αυτά κάνει η Deep Blue, δεν είναι θεωρίες αλλά πραγματικότητα. Αυτά που μας έδειξαν στο Ζάππειο είναι εκπληκτικά πράγματα. Ακόμα και στο γήπεδο θα μπορεί να μπαίνει ο άνθρωπος χωρίς πραγματικό εισιτήριο, αλλά με την αναγνώριση της παλάμης (σ.σ. αφού το έχει αγοράσει ήδη).

Λειτουργεί πολύ επιθετικά η Deep Blue. Έχει συνεργασίες σε όλον τον κόσμο. Είναι μεγάλη ευκαιρία για πολύ καλά αποτελέσματα. Το μνημόνιο ήταν ένα πρώτο βήμα».

Συμπλήρωσε:

«Είχε μεγάλη παρουσία κόσμου στην ημερίδα στην Αθήνα. Είχε πολλούς πολιτικούς, που είχαν επαφές, είχε επιχειρηματίες, βιομηχάνους. Δεν το περιμέναμε. Υπήρξε φοβερό ενδιαφέρον».

Για την οικογένεια Καρυπίδη:

«Γνωριστήκαμε εκεί πέρα. Μιλήσαμε λίγο, δεν είχαμε την ευχέρεια να μιλήσουμε παραπάνω λόγω πυκνού προγράμματος. Και οι ίδιοι είχαν πολλές συναντήσεις».

Για το αν ασχολείται ο ίδιος με τα αθλητικά:

«Δεν ασχολούμαι πολύ αλλά παραδοσιακά είμαι Αρειανός».

Για τη συμφωνία με την AMANI SWISS:

«Αυτό ανακοινώθηκε και επίσημα. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες αλλά έχει αναρτηθεί παντού».

Για το γεγονός ότι επενδύουν στην Ελλάδα:

«Φαίνεται πως έχουν καλό σκοπό. Είναι σοβαροί και έχουν μεγάλη θέληση. Εμάς μας ενδιαφέρει η επένδυση στην έρευνα».

Για τους Έλληνες ερευνητές:

«Ισχύει ότι έχουμε πολύ καλούς Έλληνες ερευνητές. Θεωρούμαστε το καλύτερο τμήμα στην Ελλάδα. Τα επιτεύγματά μας είναι φοβερά. Τις προάλλες δημιουργήσαμε τη γρηγορότερη μνήμη στον κόσμο. Αν μπείτε στη σελίδα μας έχουμε διάφορες διακρίσεις. Το τμήμα παράγει περιζήτητους επιστήμονες. Το κακό είναι ότι φεύγουν στο εξωτερικό. Ένας λόγος γι’ αυτές τις συνεργασίες είναι για να μείνουν στην Ελλάδα. Εμείς ως χώρα δεν έχουμε κέρδος όταν φεύγουν έξω».

To Top