Αγγελίδης: «Ένας σύλλογος σαν τον Άρη έχει τεράστιες ευθύνες και απαιτήσεις»

Ο Ντίνος Αγγελίδης αγωνίστηκε στον Άρη για εννέα σεζόν, κατακτώντας πέντε τίτλους με την ομάδα, έχοντας διατελέσει και αρχηγός της τα τελευταία χρόνια.

Στα 47 του πλέον, διατηρεί εστιατόριο στο Μπιλμπάο στην Ισπανία, μένοντας μακριά από τα αθλητικά δρώμενα, χωρίς ωστόσο να ξεχνάει τα όσα έζησε. Διαβάστε ένα απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε στο gazzetta.gr σχετικό με τον Άρη:

Ενημερώνεσαι για την πορεία του Άρη;

«Προσπαθώ να μαθαίνω απ’ έξω απ’ έξω… Από τη μια, με λυπεί πάρα πολύ το ότι μια ομάδα με τόσο μεγάλη ιστορία συνεχίζει και ταλανίζεται από προβλήματα που συνήθως ξεκινούν από το οικονομικό κομμάτι… Ένας σύλλογος σαν τον Άρη έχει τεράστιες ευθύνες και απαιτήσεις. Οι ίδιοι οι τίτλοι και η ιστορία και το παρελθόν της ομάδας τις δημιουργούν, μεταφέροντας την πίεση και το βάρος στις επόμενες γενιές. Τα τελευταία 20-25 χρόνια το πρωτάθλημα δεν κρίνεται στη Θεσσαλονίκη αλλά στην Αθήνα. Έχουμε αυτή την τεράστια διαφορά των μπάτζετ που βεβαίως αποτυπώνεται στα γήπεδα και στο ρόστερ κάθε ομάδας. Σε γενικές γραμμές, παρακολουθώ και στεναχωριέμαι με τα προβλήματα στο ελληνικό μπάσκετ, με ό,τι γίνεται για παράδειγμα με τις εκλογές της ΕΟΚ. Κανονικά αυτός ο χώρος θα έπρεπε να ενώνει. Είναι ομαδικό άθλημα και εδώ φαίνεται πως μάς χωρίζει… Εύχομαι σύντομα να τελειώσει όλο αυτό και το μπάσκετ να βρει την παλιά του αίγλη».

Πόσο μακρινές σου φαίνονται πλέον οι εποχές του Κυπελλούχων και του Κόρατς;

«Τα χρόνια περνούν πάρα πολύ γρήγορα. Πάνε 20 χρόνια από τότε που σταμάτησα, σχεδόν 25 από τότε που σηκώσαμε την κούπα. Είναι στιγμές που δεν τις ξεχνάει κανείς μας, κανένα από τα παιδιά που ήμασταν εκεί. Όμορφες στιγμές όμως υπήρχαν και πολλά άσχημα όπως σε όλους τους χώρους που διακυβεύονται χρήματα. Είναι αυτό που είπαμε πριν. Στην Ελλάδα τα ομαδικά αθλήματα λειτουργούν όπως λειτουργούν οι αρένες και τα… Κολοσσαία στην αρχαία Ρώμη! Σαν τον Χριστιανό και τα λιοντάρια».

To Top