Αγγλία: Έγιναν προσπάθειες να διεξαχθεί στο Λονδίνο το Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ντινάμο Κιέβου

Την επόμενη εβδομάδα τίθενται αντιμέτωπες η Σαχτάρ Ντόνετσκ και η Ντινάμο Κιέβου και υπήρξαν σκέψεις να γίνει το παιχνίδι στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.

Το σκεπτικό της συγκεκριμένης σκέψης ήταν πρώτον να γίνει το παιχνίδι με κόσμο στις εξέδρες και δεύτερον να δοθεί η ευκαιρία στους Βρετανούς οπαδούς να δείξουν την στήριξή τους στους Ουκρανούς αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το «Athletic», υπήρξαν συνομιλίες το ματς μεταξύ της Σαχτάρ Ντόνετσκ και της Ντινάμο Κιέβου (16/10) να λάβει χώρα στο Στάδιο του Λονδίνου, όπου αγωνίζεται η Γουέστ Χαμ, η οποία εκείνη την μέρα αντιμετωπίζει την Σαουθάμπτον, αλλά εκτός έδρας. Οι συζητήσεις αυτές ήταν σε καλό δρόμο, αλλά είχαν διακοπεί εδώ και λίγο καιρό εξαιτίας του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Γι’ αυτό το λόγο οι Ουκρανοί έψαξαν και μία εναλλακτική επιλογή πλησιάζοντας την Τσέλσι για το «Στάμφορντ Μπριτζ», αφού κι εκείνη παίζει εκτός εκείνο το Σαββατοκύριακο, μιας και ταξιδεύει στο Μπέρμιγχαμ για να αντιμετωπίσει την Άστον Βίλα. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τοντ Μπόελι ήταν πολύ θετικός στην συγκεκριμένη προοπτική θέλοντας κατά κάποιο τρόπο να εξισορροπήσει το γεγονός πως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης των μπλε, Ρόμαν Αμπράμοβιτς ήταν Ρώσος και μάλιστα από κείνους που υπέστησαν κυρώσεις.

Όμως, οι άνθρωποι της ομάδας έκριναν πως δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να προετοιμαστεί το γήπεδο και να πουληθούν τα εισιτήρια, αλλά κατέθεσαν ως αντιπρόταση να φιλοξενήσουν την ρεβάνς του αγώνα την άνοιξη του 2023.

Μία ακόμη επιλογή που απορρίφθηκε λόγω χρόνου ήταν το γήπεδο της ΚΠΡ «Λόφτους Ρόουντ». Κάπως έτσι φαίνεται πως τελικά το παιχνίδι του πρώτου γύρου μεταξύ των δύο μεγάλων του ουκρανικού πρωταθλήματος θα γίνει στο Λβιβ.

To Top