Αγγλία – Γερμανία 2-1: Η λέαινες σήκωσαν το πρώτο τρόπαιό τους στο Euro γυναικών στο κατάμεστο Γουέμπλεϊ

Η εθνική Αγγλίας επικράτησε 1-0 της Γερμανίας στην παράταση στο κατάμεστο Γουέμπλεϊ και κατέκτησε το τρόπαιο του Euro γυναικών, το πρώτο της ιστορίας της.

Η Αγγλία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο γυναικών. Οι λέαινες επικράτησαν 2-1 της Γερμανίας στην παράταση, στο κατάμεστο Γουέμπλεϊ, το οποίο μετά το σφύριγμα της λήξης έμοιαζε με μεθυσμένη πολιτεία. Η Αγγλία κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο, με τη Γερμανία, η οποία έχει κατακτήσει οκτώ τίτλους, να χάνει τον πρώτο της τελικό.

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι λέαινες ήταν εκείνες που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 4ο λεπτό η Γουάιτ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με την Φρομς να μπλοκάρει σταθερά.

Η Αγγλία ήταν μονίμως στην επίθεση και απειλούσε συνεχώς τη Γερμανία. Ωστόσο, η μάνσαφτ ισορρόπησε μετά το 25ο λεπτό. Μάλιστα στο 26ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τη Χέγκερινγκ, η οποία δεν μπορούσε να σπρώξει την μπάλα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Πριν απ’ το τέλος του πρώτου μέρους η Αγγλία είχε νέα καλή στιγμή, με το πλασέ της Γουάιτ μέσα από την περιοχή να φεύγει λίγο άουτ. Στο δεύτερο 45λεπτο η Γερμανία ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα.

Στο 48′ ο Βάσμουτ βρέθηκε απέναντι από την Ερπς, χωρίς όμως να μπορεί να τη νικήσει. Στο 50′ το σουτ της Μαγκούλ πέρασε ελάχιστα άουτ. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Αγγλία πήρε προβάδισμα ξεσηκώνοντας το Γουέμπλει.

Η Τουν εκμεταλλεύτηκε εξαιρετική μπαλιά της Γουάλς, βρέθηκε απέναντι από τη Φρομς, την κρέμασε και έκανε το 1-0 πετυχαίνοντας ένα απίθανο γκολ. Στο 66ο λεπτό η Γερμανία είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Το σουτ της Μαγκούλ σταμάτησε στο δοκάρι και η Σούλερ στο ριμπάουντ της δεν ήταν εύστοχη.

Τελικά η Γερμανία έφερε το ματς στα ίσα. Οι Γερμανίδες κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα. Η Βάσμουτ έκανε το γύρισμα από αριστερά και η Μαγκούλ ισοφάρισε από κοντά στο 79ο λεπτό, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί, η Αγγλία κατάφερε να πετύχει το νικητήριο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η Κλόι Κέλι χρειάστηκε διπλή προσπάθεια, αλλά στο τέλος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, με το Γουέμπλεϊ να σηκώνεται στο πόδι γι’ ακόμη μία φορά. Το 2-1 έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΓΓΛΙΑ: Έρπς, Μπόυνζ, Μπράιτ, Γουίλιαμσον, Ντέιλι (88′ Γκρίνγουντ), Στάνγουεϊ (89′ Σκοτ), Γουάλς, Μιντ (64′ Κέλι), Κίρμπι (55′ Τουν), Χεμπ (120′ Πάρις), Γουάιτ (56′ Ρούσο)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Φρομς, Γκουίν, Χέντριχ, Χέγκερινγκ (103′ Ντούρσουν-Κάγεχ), Ράουχ (113′ Λάτβαϊν), Μαγκούλ (91′ Ντάλμαν), Ομπερντοφ, Ντέμπριτς (73′ Λόμαν), Χουτ, Σούλερ (67′ Ανιγιόμι), Μπράντ (46′ Βάσμουτ)

To Top