Αγγλία: Η βαθμολογία της πρώτης κατηγορίας από το 1888 έως σήμερα

H Λίβερπουλ ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση της Premier League για τη σεζόν 2019/20, όμως η ιστοσελίδα World Football δημοσίευσε ένα απίθανο θέμα με τη βαθμολογία από το 1888 έως σήμερα στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι πρώτη σε νίκες και βαθμούς, με την Έβερτον να έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ, να έχει και τις περισσότερες συμμετοχές αλλά και τις περισσότερες ήττες από κάθε άλλη.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα συγκέντρωσε όλα τα αποτελέσματα των τελευταίων 132 ετών, υπολόγισε τρεις βαθμούς για τις νίκες και έναν για τις ισοπαλίες και έτσι προέκυψε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που θα δείτε παρακάτω.

Συνολικά στην πρώτη κατηγορία (από το 1888 έως το 2020) έχουν συμμετάσχει 65 ομάδες, με την Γκλόσοπ Νορθ Εντ να έχει τις λιγότερες συμμετοχές (34), τις λιγότερες νίκες (4) και τα λιγότερα γκολ (31). Στην ιστορία της Premier League πρώτη σε βαθμούς είναι με σημαντική διαφορά από τη δεύτερη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έχει και τις περισσότερες νίκες και τα περισσότερα γκολ.

To Top