Αγγλία: Όχι της Βουλής στην διαφήμιση στοιχηματικών εταιρειών στις φανέλες

Ειδική επιτροπή της Βουλής των Λόρδων στην Αγγλία, εισηγήθηκε τον τερματισμό των διαφημίσεων στοιχηματικών εταιρειών στις φανέλες των αγγλικών ομάδων.

Η Ειδική Επιτροπή συστάθηκε για να ερευνήσει την επίδραση της Στοιχηματικής Βιομηχανίας κι αποφάνθηκε ότι οι ομάδες της Championship πρέπει να σταματήσουν να διαφημίζουν τις στοιχηματικές εταιρείες έως το 2023, ενώ το ίδιο πρέπει να συμβεί και σε άλλα σπορ.

Την φετινή σεζόν οι μισές ομάδες της Premier League  και 17 από τις 24 ομάδες της Championship διαφημίζουν στοιχηματικές εταιρείες στις φανέλες τους.

Η πρόταση η οποία απαρτίζεται από 192 σελίδες τονίζει ότι πρέπει να παρθούν ακόμη περισσότερα μέτρα για να αποφευχθούν αρνητικές επιδράσεις από το στοίχημα, την στιγμή που ο νόμος περί τζόγου «Gambling Act 2005» εξετάζεται από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο βασικός λόγος είναι ότι η προβολή του στοιχήματος μέσω των ομάδων μπορεί να οδηγήσει κόσμο στον εθισμό και την απώλεια περιουσίας αλλά και ψυχικής υγείας.

Μάλιστα η Επιτροπή ρητά αναφέρει: «Δεν πρέπει να επιτρέπονται στοιχηματικές διαφημίσεις εντός ή κοντά σε αθλητικούς χώρους και γήπεδα, ακόμη και στα ειδικά προγράμματα των αγώνων».

To Top