Αγγλία – Euro: Στις 17 Μαΐου η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα

Όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Μπόρις Τζόνσον, οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν στα γήπεδα από τις 17 Μαΐου, εξέλιξη που δίνει το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή του Euro με κόσμο στις εξέδρες.

Αντίστροφα μετρούν οι Άγγλοι φίλαθλοι για την επάνοδό τους στα γήπεδα ενόψει Euro, μετά τα μέτρα χαλάρωσης που προανήγγειλε ο Μπόρις Τζόνσον για τα τέλη της ερχόμενης άνοιξης.

Όπως επιβεβαίωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, το άνοιγμα των γηπέδων στο κοινό δρομολογείται για τις 17 Μαΐου το νωρίτερο, κάτι λιγότερο από έναν μήνα μέχρι την έναρξη του ευρωπαϊκού τουρνουά.

Αρχικά, το ανώτατο όριο προσέλευσης θα τεθεί στους 10.000 θεατές, ή στο ένα τέταρτο της χωρητικότητας των μεγαλύτερων σταδίων. Σε μικρότερα γήπεδα, το όριο θα είναι το μισό της χωρητικότητας, που δεν θα υπερβαίνει, όμως, τις 4.000.

Η εξέλιξη αυτή δίνει ασφαλώς το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή του Euro με κόσμο στις εξέδρες, με την Αγγλία να είναι μία από τις 12 διοργανώτριες χώρες, με το μενού να περιλαμβάνει τα τρία ματς των Τριών Λιονταριών στους ομίλους, ένα ματς για τους «16», καθώς και τα ημιτελικά και τον μεγάλο τελικό.

Μάλιστα, αν όλα κυλήσουν ομαλά, οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν περαιτέρω από τις 21 Ιουνίου, επιτρέποντας έτσι να δούμε 100% γεμάτα γήπεδα στους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό της 11ης Ιουλίου.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το ορόσημο της 17ης Μαΐου θα δώσει την ευκαιρία να διεξαχθούν με κόσμο τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής της Premier League (23/5), καθώς και τα playoffs ανόδου της Championship και των μικρότερων κατηγοριών στα τέλη Μαΐου.

To Top