ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγκαλιά με τον τέταρτο τίτλο του ο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε τη νίκη στο Όστιν, αλλά ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν παρέδωσε τα… όπλα, τερμάτισε δεύτερος κι έδωσε παράταση στην αγωνία και στη μάχη του τίτλου. Εκπληκτικός ο Φερστάπεν, που έχασε το βάθρο λόγω ποινής. Κατέκτησε τον τίτλο η Mercedes.

Επικές μάχες, αλλά όχι για την πρωτιά, συμπεριελάμβανε ο εκπληκτικός αγώνας του Όστιν. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έφυγε πολύ καλά στην εκκίνηση κι έκλεψε την πρωτιά από τον Λιούις Χάμιλτον, αλλά ο Βρετανός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Διατηρήθηκε κοντά στον Γερμανό και βρήκε την κατάλληλη στιγμή για να τον περάσει, να ανακτήσει τα ηνία και να πανηγυρίσει μία άνετη νίκη στην αμερικανική πίστα, όπου το σόου ξεπερνούσε κάθε φαντασία, με τον Μάικλ Μπάφερ να δίνει τη δική του… νότα με την ξεχωριστή φωνή του.

Ο γνωστός εκφωνητής αγώνων μποξ έδωσε… ρεσιτάλ κατά την ανακοίνωση των οδηγών, αλλά και το σύνθημα για να μπουν μπροστά οι κινητήρες. Στο αγωνιστικό σκέλος, λοιπόν, ο Χάμιλτον έφτασε, όπως προαναφέραμε, στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά δεν έβαλε τέλος στη μάχη του τίτλου. Αυτό διότι ο Φέτελ κατάφερε, τελικά, να δει την καρό σημαία από τη δεύτερη θέση.

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, μετά την εξαιρετική εκκίνηση, έδωσε μάχη με τις στρατηγικές, ενώ στο φινάλε πέρασε Βαλτέρι Μπότας και Κίμι Ραϊκόνεν για να μείνει… ζωντανός στη μάχη του τίτλου και να δώσει παράταση στην αγωνία, αφού αυτή θα μεταφερθεί στο Μεξικό.

Όσο για τον Iceman, είδε τον Μαξ Φερστάπεν να τον περνάει στον τελευταίο γύρο, αλλά ήταν εκείνος που ανέβηκε στο πόντιουμ. Ο Ολλανδός πέρασε τον Φινλανδό, αλλά πάτησε και με τους τέσσερις τροχούς εκτός πίστας, ώστε να τιμωρηθεί με ποινή πέντε δευτερολέπτων επειδή απέκτησε πλεονέκτημα πατώντας εκτός σιρκουί.

Έτσι, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα της πρώτης τριάδας, η οποία οδηγεί στο βάθρο. Πέμπτος ήρθε ο Βαλτέρι Μπότας, με τον Φινλανδό να υποφέρει από τα ελαστικά του στο φινάλε, ώστε να αναγκαστεί να προχωρήσει σε δεύτερο πιτ στοπ τρεις γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Παρά ταύτα, η Mercedes «κλείδωσε» τον τέταρτο τίτλο της ιστορίας της και έχει κάθε λόγο να πανηγυρίσει. Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι Εστεμπάν Οκόν, Κάρλος Σάινθ, Σέρχιο Πέρεζ, Φελίπε Μάσα, με τον Ντανιίλ Κβιάτ να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Βέβαια, τη δική του… σφραγίδα έβαλε και ο Γιουσέιν Μπολτ.

Ο άνθρωπος-αστραπή έδωσε την εκκίνηση στο Όστιν, ανέβηκε στο πόντιουμ για ένα από τα τρόπαια, καθώς και για τις συνεντεύξεις, ενώ δε σταμάτησε να βγάζει φωτογραφίες με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα. Μάλιστα, λίγο έλλειψε να θυμηθεί τα… κατορθώματά του, όταν του έριξε σαμπάνια ο Χάμιλτον στην πλάτη. Τέλος, τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Φερνάντο Αλόνσο, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Πασκάλ Βερλάιν, Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Βαθμολογία οδηγών: Χάμιλτον 331, Φέτελ 265, Μπότας 244, Ρικιάρντο 192, Ραϊκόνεν 160, Φερστάπεν 126, Πέρεζ 86, Οκόν 73, Σάινθ 54, Μάσα 36…

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

To Top