Αγκανθο…φάνια, νίκη με 2-1 και ποδαρικό με το δεξί στο 2013!

Το μαγικό άγγιγμα του Νταβίντ Αγκάνθο χάρισε στον Άρη την πρώτη του νίκη μέσα στο 2013! Οι κίτρινοι κέρδισαν με σκορ 2-1 τον Πανιώνιο στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου, βάζοντας άμεσα τις βάσεις για να αποφύγουν τις περιπέτειες… Ο Ισπανός επιθετικός χρειάστηκε… μισή φάση για να δείξει και πάλι πόσο ποιοτικός επιθετικός είναι!

Ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Γιαννιώτα, Καραγιάννη στα άκρα στο ξεκίνημα του αγώνα και από εκεί να βάλει τις βάσεις για την επιθετική του λειτουργία, ωστόσο ο Πανιώνιος είχε σωστές τοποθετήσεις. Το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς κάποια σπουδαία φάση στις δύο εστίες. Ο Άρης είχε την υπεροχή και την κατοχή, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία του Περιστερίδη.

Στο 29′ ο Νίκος Αγγελούδης ζέστανε το “Κλεάνθης Βικελίδης” ανοίγοντας το σκορ. Σε μια σύγχυση στην άμυνα του Πανιωνίου η μπάλα έφτασε στον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος σε πρώτο χρόνο σούταρε πάνω στον Περιστερίδη, πήρε όμως το… ριμπάουντ και δεν αστόχησε δεύτερη φορά. Ο Άρης άνοιξε το σκορ και είχε ευκαιρία να κάνει και το 2-0 στο 35′ όταν πάλι ο Αγγελούδης έκλεψε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου, γύρισε στον Καραγιάννη, αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε σε αμυντικό.

Ενώ όλα έδειχναν ότι οι κίτρινοι θα πήγαιναν στα αποδυτήρια προηγούμενοι, σε μια ανύποπτη φάση ο Βελλίδης έκανε τραγικό λάθος, δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Μαργαρίτη, άφησε τη μπάλα να περάσει από μπροστά του, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια ο Ντούνης και χωρίς πρόβλημα πλάσαρε για το 1-1. Ήταν άλλο ένα φθηνό γκολ που… χάρισε η ομάδα του Άρη σε αντίπαλο στο φετινό πρωτάθλημα…

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κακό όπως και το πρώτο. Δεν είχε ρυθμό, δεν είχε ευκαιρίες, δεν είχε δημιουργικότητα ούτε για τον Άρη, ούτε για τον Πανιώνιο. Ο Λούκας Αλκαράθε έκανε νωρίς τις τρεις αλλαγές του, θέλοντας προφανώς να τονώσει την επίθεσή του, αλλά και να “δέσει” καλύτερα το κέντρο του. Στο 55′ ο Νταβίντ Αγκάνθο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του τραυματία Γιαννιώτα και πέντε λεπτά αργότερα μπήκαν οι Τριανταφυλλάκος και Οικονομόπουλος αντί Αγγελούδη, Σουνά. Στο επόμενο 15λεπτο δεν άλλαξε κάτι μέσα στο γήπεδο. Οι κίτρινοι ορθώς διαμαρτύρονται για μια φάση στο 68′ όταν ο Περιστερίδης ανέτρεψε στη μεγάλη περιοχή τον Αγκάνθο.

Στο 79′ οι δύο αλλαγές του Αλκαράθ συνδυάστηκαν για το 2-1! Ο Οικονομόπουλος σέντραρε από τα δεξιά και ο Αγκάνθο στο κέντρο της άμυνας του Πανιωνίου άγγιξε τη μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε στα δίχτυα του Περιστερίδη! Ξέσπασε μετά το 2-1, όπως και όλο το γήπεδο, που τόσο πολύ ζητούσε τη νίκη…

Οι κίτρινοι είχαν ευκαιρία και για το 3-1 με κεφαλιά του Αγκάνθο από φάουλ του Παπαστεριανού, απέκρουσε όμως ενστικτωδώς ο Περιστερίδης.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε για το 2-2 και έχασε ευκαιρία στο 93′ όταν ο Καμπάνταης που είχε περάσει ως αλλαγή δεν πρόλαβε τη μπάλα, ο Βελλίδης έδιωξε αρχικά και ο Πουλίδο “καθάρισε” την φάση.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Γιαννίτσης, Καζναφέρης, Αγγελούδης (60′ Τριανταφυλλάκος), Παπαστεριανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας (55′ Αγκάνθο), Μαργαρίτης, Σουνάς (60′ Οικονομόπουλος), Καραγιάννης, Κοέλιο

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Περιστερίδης, Κουρντί, Αυλωνίτης, Τόσκας, Ρόκκας, Ανδράλας, Γουνδουλάκης (83′ Καμπάνταης), Σάμαρης, Ντούνη, Οκόγιε, Κολοβός.

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS

 

To Top