ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγραφιώτης: “Τι μας ανησυχεί, τι περιμένουμε στην κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου”

Ο ταμίας του ΑΣ Άρης και μέλος της πενταμελούς επιτροπής για την νέα ΠΑΕ Νίκος  Αγραφιώτης αναφέρθηκε στη διαδικασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, αλλά και στο θέμα της αδειοδότησης.

 Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Αγραφιώτη στο “Μετρόπολις”:

 Για την αισιοδοξία αναφορικά με την εκκαθάριση: «Ισχύει η αισιοδοξία, αυτά μας μετέφερε ο πρόεδρος που είχε συνάντηση με τον υπουργό. Ο Άρης έχει δίκιο να επιμένει, γιατί αδικήθηκε την περασμένη χρονιά. Από τη μεριά του ο υπουργός θα φροντίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να αγωνιστεί στη Football League o Άρης τη νέα σεζόν».

Για το αν υπάρχει ανησυχία για την ΑΜΚ: «Ανησυχούμε και εμείς, όπως όλοι. Είναι πολύ συγκεκριμένη στιγμή για τον Άρη, έχω ρόλο εγώ γιατί γνωρίζω τα οικονομικά του συλλόγου. Την επόμενη Παρασκευή θα γνωρίζουμε τι θα γίνει και ευελπιστούμε ότι θα κάνει πράξη ο κ. Καρυπίδης αυτά που έχει πει, ώστε να κινηθούμε χωρίς προβλήματα».

Αν υπάρχει ανησυχία για τη μη απεμπλοκή του Θόδωρο Καρυπίδη από τη Βέροια: «Μας ανησυχεί το θέμα της Βέροιας. Θέλουμε να είναι δυνατός οικονομικά ο επενδυτής του Άρη. Δεν είναι αποκλειστικά δικές του οι ευθύνες. Εταιρείες κολοσσοί έχουν προβλήματα, αλλά κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις. Σαν πενταμελής επιτροπή αποφασίσαμε να έχουμε μία φωνή, ένας θα βγαίνει να μιλάει. Υπεύθυνα θα πω ότι δουλέψαμε πολύ το προηγούμενο διάστημα και τα ελέγξαμε όλα. Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα της προσεχούς Παρασκευής».

Αν μπορούν να δώσουν τα κλειδιά της ομάδας σε άλλον επενδυτή: «Δεν έχουμε τέτοια εξουσιοδότηση. Σαν επιτροπή πρέπει να καλέσουμε τον κόσμο να καταθέσει χρήματα μέχρι την Παρασκευή. Βρισκόμαστε σε άριστη συνεργασία με τον Ερασιτέχνη. Σε ένα συμβούλιο υπήρχαν ανησυχίες, αλλά δουλεύουμε όλοι προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή».

Για το αν έπρεπε να ζητηθεί εγγυητική: «Το θέμα είναι ότι εμείς διοργανώσαμε τη διαδικασία. Ίσως έπρεπε να ζητήσουμε εγγυητική. Πριν λίγες μέρες βγήκε η απόφαση ότι πρέπει να σεβαστούμε τον άνθρωπο που ανέβασε την ομάδα και έβαλε λεφτά. Έβαλε 1 εκατομμύριο ευρώ και αυτό αποτελεί εγγυητική από μόνο του».

Αν η εγγυητική είναι μικρότερη του προκαθορισμένου ποσού: «Για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία. Θα κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση προς τον κόσμο, θα πάμε σε συνέλευση μετόχων που θα έχουν καταβάλει το ελάχιστο κεφάλαιο. Αργότερα σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη θα γίνουν τα παραπάνω. Δεν έχουμε εξουσιοδότηση».

Για τις κινήσεις που έχουν γίνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο: «Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση από το πρωτοδικείο, τρομοκρατήθηκα λίγο. Φτάσαμε μετά από εννιά μήνες να είναι όλα πληρωμένα, εκτός από μία ρύθμιση του ΙΚΑ που χάθηκε. Εξοφλήσαμε παλιές οφειλές και θα βάψουμε το Βικελίδης εξωτερικά. Το καλοκαίρι είναι δύσκολη εποχή, χωρίς έσοδα, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο Άρης από μόνος του μπορεί να τα καταφέρει. Έχουμε ένα μεγάλο υπόλοιπο στη ΔΕΗ, αλλά θα ξεπεραστεί και αυτό για να έχουμε ξανά ένα σωστό όνομα στην πόλη».

To Top