Αγχώθηκε και έχασε η Σάκκαρη στον τελικό του Σαν Χοσέ

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το άγχος της… πρωτάρας και παραδόθηκε στη Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου στον τελικό του Σαν Χοσέ.

Η εκπληκτική Ρουμάνα (Νο.24), που έχει… οργιάσει τους τελευταίους μήνες, επικράτησε με 6-1, 6-0 σε 73 λεπτά και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της.

Με τις νίκες της στην Καλιφόρνια, μάλιστα, θα ανεβεί για πρώτη φορά στο Νο.20 της παγκόσμιας κατάταξης! Και ναα φανταστεί κανείς ότι πέρυσι τέτοια εποχή βρισκόταν στο Νο.142 και έπαιζε σε ένα τουρνουά της ITF στο Γόκινγκ…

Ταλαιπωρήθηκε για χρόνια από τραυματισμούς η 30χρονη τενίστρια και όσο και αν στεναχωριόμαστε για τη Σάκκαρη, η αλήθεια είναι ότι άξιζε με τον παραπάνω αυτόν τον τίτλο…

Ήταν μια φανταστική εμφάνιση και το σκορ τα λέει όλα… Η Μαρία, όμως, «βοήθησε» με τη δική της παρουσία, καθώς μπήκε με πολύ άγχος στον αγώνα και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να «χτυπήσει» την αντίπαλό της.

Τα δάκρυά της στο τελευταίο της τάιμ άουτ έδειξαν πόσο μεγάλη πίεση ένιωθε για να αποδώσει στον πρώτο της τελικό… Και αυτό αποτέλεσε μεγάλο εμπόδιο στην προσπάθειά της.

Σίγουρα, ωστόσο, θα έρθουν και άλλες ευκαιρίες και είναι θέμα χρόνου η κατάκτηση τίτλων!

Για την ώρα μπορεί να νιώθει περήφανη για τη σπουδαία της πορεία στο Silicon Valley Classic, αλλά και για την άνοδό της στην παγκόσμια κατάταξη. Αύριο θα τη δούμε στο Νο.31, που αποτελεί career high…

Θυμίζουμε ότι η Μαρία είναι η πρώτη Ελληνίδα μετά τη Λένα Δανιηλίδου τον Ιανουάριο του 2008 που έπαιξε σε τελικό της WTA.

Και είναι μόλις η τέταρτη Ελληνίδα στην ιστορία που διεκδίκησε τίτλο, μετά τη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, τη Χριστίνα Παπαδάκη και, φυσικά, τη Δανιηλίδου.

Επόμενος σταθμός για την 23χρονη τενίστρια είναι το Rogers Cup του Μόντρεαλ και πρώτη αντίπαλός της είναι η Ρωσίδα Ντάρια Κασάτκινα.

 

To Top