Αγωνιστική βελτίωση και προσαρμογή των Αμερικανών οι στόχοι κόντρα στη Λέφσκι

Τελευταίο φιλικό στο Πράβετς δίνει ο Άρης σήμερα το απόγευμα (18.00) απέναντι στην Λέφσκι Σόφιας, ομάδα που έχασε πέρσι το πρωτάθλημα από την Λουκόιλ. Ζητούμενο είναι η αγωνιστική βελτίωση και κυρίως η συνέχεια στην προσπάθεια προσαρμογής των Αμερικανών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Τα συνεχόμενα φιλικά παιχνίδια, τρία σε έξι μέρες, που προγραμμάτισε η ομάδα έγιναν κυρίως γι’ αυτόν τον λόγο. Να συνειδητοποιήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα και με πιο σωστό τρόπο οι Αμερικανοί πώς παίζεται το μπάσκετ στην Ευρώπη. Τα κολεγιόπαιδα του Άρη όπως και πέρσι δεν έχουν εικόνες από ευρωπαϊκό μπάσκετ, δεν έχουν καν εικόνες από επαγγελματικό μπάσκετ και αυτές αποκτούνται μόνο μέσα από παιχνίδια. Όσο πιο γρήγορα προσαρμοστούν, τόσο γρηγορότερα θα αποκτήσει η ομάδα του Άρη συνοχή και ομοιογένεια.

Το τεχνικό τιμ δεν ανησυχεί από το ότι δεν είναι φορμαρισμένοι οι Έλληνες παίκτες, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι και οι ίδιοι ξέρουν πότε θα πρέπει να βρουν την φόρμα τους.

Η ομάδα θα παίξει σήμερα το τρίτο φιλικό στο Πράβετς και αύριο το πρωί θα αναχωρήσει για την Σόφια, όπου και θα δώσει την Τρίτη το τελευταίο φιλικό επί βουλγαρικού εδάφους, κόντρα στην Λουκόιλ. Επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη.

 

To Top