Αγώνας δρόμου για τον Κόκε!

Η ΠΑΕ Άρης θα επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να είναι σε θέση να εντάξει -έστω και την ύστατη ώρα- τον Σέρχιο Κόκε στο δυναμικό της. Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ περίμενε το τελευταίο διάστημα τις εξελίξεις στα φορολογικά δρώμενα στη χώρα μας (είναι αλήθεια ότι γίνονται κοσμογονικές αλλαγές) σε μια προσπάθεια να ενταχτεί σε ευνοϊκή διάταξη και να κλείσει εκκρεμότητες.

Ο Άρης έχει σαφώς μικρότερα ανοίγματα από άλλες ΠΑΕ και οι άνθρωποί του είναι διατεθειμένοι να τακτοποιήσουν στο έπακρο κάθε οφειλή που βαραίνει τον σύλλογο.

Βάσει του νέου νόμου για της Α.Ε το υπουργείου οικονομικών προχώρησε τη ρύθμιση που αφορά στις δόσεις καταβολής των υπο ένταξη εταιριών.

Ο Άρης έχει τη δυνατότητα να ενταχτεί στη ρύθμιση των 49 δόσεων (60 κάτω από προϋποθέσεις) για ένα κεφάλαιο που ξεπερνάει τα 2.5 και αγγίζει τα 3 εκατομμύρια Ευρώ.

Ο σχετικός νόμος έχει ψηφιστεί αλλά δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ (για γραφειοκρατικούς περισσότερο λόγους) πράγμα πους σημαίνει πως δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα για τις διατάξεις του οι κατά τόπους ΦΑΕ.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΕ Άρης είναι υποχρεωμένη να τρέξει τις εξελίξεις καταβάλλοντας περίπου 60 χιλιάδες Ευρώ συν ένα επιπρόσθετο ποσό για να καλύψει την πρώτη δόση και να εξασφαλίσει ενημερότητα.

Η διαδικασία αυτή γίνεται και με ηλεκτρονικό τρόπο, εφόσον κατατεθεί το παραπάνω ποσό στην εφορία. Το ζήτημα είναι αν προλάβει ή αν υπάρχει τρόπος να κερδίσει χρόνο, μια και η εμβόλιμη μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται στις 31 Γενάρη.

To Top