ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αδαμίδης: «Στο σκαμνί ο Καλαϊτζίδης, δίωξη για τρία αδικήματα»

Ο δικηγόρος Χρήστος Αδαμίδης αναφέρθηκε στην δίωξη κατά Καλαϊτζίδη που θα εκδικαστεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Έχει τρία περίπου χρόνια που ξεκίνησε  αυτή η υπόθεση ενάντιων του κύριου Καλαϊτζίδη, συνοδευόμενη με τρεις ένορκες καταθέσεις μαρτύρων και λοιπά έγγραφα για την όποια  αφού σχηματίστηκε δικογραφία, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του κυρίου Καλαϊτζίδη για σωματική βλάβη, εξύβρισε και απείλησε τον κ. Κυμπριχτσή, η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 16-06-2018 μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για 3 πλημμελήματα.

Το πρώτο είναι αρκετά σοβαρό και τα αλλά είναι η εξύβριση και η απειλή.

Όπως ανέφερα τότε, η εισαγγελία απαιτούσε να υπάρχουν ένορκες  μαρτυρικές καταθέσεις, πράγματι υπάρχουν 3 με την υποβολή μαρτυρικές καταθέσεις.

Επίσης η έγκλιση συνοδεύτηκε και από έγγραφα μεταξύ των οποίων, ήταν η βεβαίωση γνωμάτευσης του νοσοκομείου Παπανικολάου, επίσης υπήρχε και αντίγραφο του συμβάντος, με περιγραφή αυτού από το αστυνομικό τμήμα Χαριλάου.

Φυσικά δεν υπάρχει καταδίκη αυτή την στιγμή αλλά υπάρχει δίωξη, δεν υπάρχει παραγραφή  ούτε να το συζητάμε, η πράξη έγινε στις 14-10-2014.

Ποια είναι η νομική άποψη για τις “καταγγελίες” στο ποδόσφαιρο:

Η άποψη μου η νομική είναι ότι ο νομοθέτης ορίζει ποια είναι τα αποδεικτικά μέσα τα οποία επιτρέπονται στην ποινική διαδικασία, μεταξύ αυτών είναι μάρτυρες, έγγραφα αυτοψία και λοιπά, τώρα αν κάποιος πάει να καταγγείλει ένα σοβαρό γεγονός, υποβάλει μια μήνυση η μια καταγγελία,  η οποία δεν συνοδεύεται με αλλά αποδεικτικά μέσα, μόνο η κατάθεση του, οπότε πιστεύω ακράδαντα ότι ακόμα και αν ασκηθεί ποινική δίωξη με ενδείξεις και οδηγηθεί στο ακροατήριο, είναι πολύ δύσκολο να πειστεί ένα δικαστήριο γιατί θα υπάρχουν αμφιβολίες υπέρ του κατηγορούμενου.

Οπότε θα πάει σε απαλλαγή εγώ πιστεύω ότι ούτε καν δίωξη δεν θα δίνατε να ασκηθεί, αλλά αν ασκηθεί θα έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Σας είπα πως λειτουργούν τα δικαστήρια σε αυτές τις περιπτώσεις. Εξετάζοντας την δικογραφία θα υπάρχουν σίγουρα αμφιβολίες.

To Top