“Αδειοδότηση με άρθρο 99 και αντικατάσταση ξένου”! Θετική ανταπόκριση στην λίγκα στις προτάσεις του Άρη!

Φως στο τούνελ, αλλά πολύς δρόμος (και μάλιστα ανηφορικός) ενόψει, είναι το ρεζουμέ της σημερινής συνεδρίασης της εισηγητικής επιτροπής της Σούπερ λίγκας που έγινε στην Αθήνα για αδειοδότηση και μεταγραφές, με την ενεργό συμμετοχή του Άρη!

Οι κίτρινοι συμμετέχουν στην πενταμελή επιτροπή της λίγκας με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Ηλιάδη. Οι άλλες τέσσερις ομάδες είναι η Ξάνθη, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος, ΠΑΟΚ. Βασικό θέμα συζήτησης της επιτροπής ήταν η αδειοδότηση και οι μεταγραφές για τις ομάδες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η θέση του Άρη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες υιοθετήθηκε από τις άλλες ομάδες ήταν ότι από το καλοκαίρι του 2014 να ισχύσουν τα σημερινά δεδομένα απαγόρευσης ( 3 ξένοι άνω των 24 χρόνων, απεριόριστες μεταγραφές Ελλήνων κάτω των 24 χρόνων) για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια, αλλά με την προσθήκη: όσες ομάδες μπουν στο άρθρο 99 να πάρουν αδειοδότηση κανονικά! 

Η συγκεκριμένη εισήγηση έγινε αρχικά δεκτή από την εισηγητική επιτροπή, με τον Άρη (δια στόματος του προέδρου της ΠΑΕ) να συμπληρώνει ότι πρέπει να υπάρχει συμπληρωματικά η δυνατότητα στις ομάδες που έχουν “εμπάργκο” να μπορούν να αλλάξουν τουλάχιστον τον έναν ξένο. Όλα αυτά θα ισχύουν, πάντα για το ερχόμενο καλοκαίρι (2014) και με προοπτική για το νέο πρωτάθλημα (2014-15).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η γνωμάτευση του νομικού της λίγκας Γιάννη Οικονομάκη ήταν θετική στο να δίνεται αδειοδότηση σε όσες ομάδες είναι στο άρθρο 99, κάτι που αποτελεί ένα πρώτο φως στο τούνελ.

Οι προτάσεις “πέρασαν” από την πενταμελή επιτροπή, δόθηκαν στον παρόντα στη διαδικασία πρόεδρο της λίγκας Γιάννη Μώραλη, ο οποίος θα τις μεταφέρει προς έγκριση την επόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια και εφόσον περάσουν θα μεταβιβαστούν ως πρόταση της λίγκας στην ΕΠΟ που θα πάρει και την τελική απόφαση.

Σε γενικές γραμμές, ο Άρης κατάφερε και περνάει τη φιλοσοφία να παίρνει αδειοδότηση ομάδα που μπαίνει στο άρθρο 99 από το ερχόμενο καλοκαίρι 2014.

Μια θετική απόφαση στον τομέα αυτό, μπορεί να αποτελέσει και προπομπό για άρση του εμπάργκο από τον ερχόμενο Ιανουάριο (!), εφόσον τελικά οι κίτρινοι κάνουν το μεγάλο άλμα για την εξυγίανση με την υπαγωγή τους στο άρθρο 99. 

To Top