ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Αδειος” και χωρίς λύσεις, ήττα (0-2) για τον Άρη από τον ΠΑΟΚ

Πρώτη ήττα του Άρη από τον ΠΑΟΚ μετά από τρία σερί ματς, με τους “κιτρινόμαυρους” να μην δείχνουν αντίδραση μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, καθώς ηττήθηκαν με 0-2, για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ, με τα γκολ να μπαίνουν αμφότερα στο πρώτο ημίχρονο. Βελτιώθηκε στο β΄μέρος ο Άρης, πίεσε αλλά δεν έφτασε στο γκολ. Ο Ένινγκ δεν έκανε καμία αλλαγή στο ματς, ενώ είδε και στις καθυστερήσεις τον Δεληζήση να αποβάλλεται και να χάνει το ματς της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Κουέστα στο τέρμα, με τους Ροζ δεξιά και Κόρχουτ αριστερά στην άμυνα. Δεληζήσης και Αμπού Μπα στα στόπερ με τον Σάσα και τον Ματίγια στα χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης του Άρη ο Ιντέγε, με τους Τόνσο, Γκάμα και Μαντσίνι πίσω του.

O Πασχαλάκης κάτω από τα γκολπόστ, Μάτος δεξιά, αριστερά ο Γιαννούλης με τους Βαρέλα-Ίνγκασον στα στόπερ.Στην μεσαία γραμμή ο Εσίτι μπροστά από τα στόπερ και οι Μαουρίσιο – Μπίσεσβαρ μπροστά σε ρόλο εσωτερικών μέσων.Στην μια πλευρά ο Τζόλης, στην άλλη ο Στοχ και στην κορυφή της επίθεσης ο Σφιντέρσκι.

ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ…

Το ματς ξεκίνησε με… πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, στο οποίο υπέπεσε ο Αμπού Μπα μόλις στο 1΄. Ο Σφιντέρσκι στο 3΄, ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά ο Κουέστα έκανε την 4η επέμβασή του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, από την άσπρη βούλα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρία, έχοντας όμως απέναντί τους τον Ισπανό γκολκίπερ.

Στο 6΄, ο Γκάμα μπήκε ωραία στην μεγάλη περιοχή, αλλά Μπα και Ιντέγε δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την προσπάθεια. Στο 10΄ο Μπίσεσβαρ έφυγε τετ α τετ με τον Κουέστα που και πάλι αρνήθηκε το γκολ στον ΠΑΟΚ. Στο 13΄, ξανά ο Ισπανός απομάκρυνε ωραία το σουτ του Γιαννούλη.

Έπειτα, ο Άρης ανέβασε ρυθμούς και άρχισε να πιέζει την αντίπαλη εστία. Ο Τόνσο στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε με προβολή στον αέρα να την σπρώξει στα δίχτυα από το φάουλ του Ματίγια στο 16΄. Στο 22΄, ο Τόνσο με προβολή στον αέρα, στο δεύτερο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα, μετά το φάουλ του Ματίγια από τα αριστερά.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΠΑΟΚ

Στο 28΄, ο Σφιντέρσκι έφυγε μόνος απέναντι στον Κουέστα, αλλά υπό την πίεση του Μπα, δεν έκανε καλό πλασέ, με τον Κουέστα να μπλοκάρει πολύ εύκολα. Το γκολ για τον ΠΑΟΚ, ήρθε στο 36΄, με τον Βαρέλα αμαρκάριστο από στημένη φάση να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 0-1.

Ευκαιρία για τον Άρη, στο 41΄, με κλέψιμο της μπάλας στη μεσαία γραμμή, πήρε τα βήματα ο Γκάμα, σούταρε αλλά ο Πασχαλάκης απομάκρυνε στην αριστερή του γωνία. Νέο σουτ, αυτή τη φορά με τον Σάσα, στο ίδιο λεπτό, η μπάλα κόντραρε και μπλόκαρε ο Πασχαλάκης, πριν πάει στην μπάλα ο Μαντσίνι.

Στο 43΄, πολύ καλό απευθείας χτύπημα φάουλ του Ματίγια, ο Πασχαλάκης αντέδρασε και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 0-2, στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μπίσεσβαρ σε κόντρα επίθεση με κάθετη πάσα να βρίσκει τον Σφιντέρσκι, που πλάσαρε κάτω από τα πόδια τον Κουέστα.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ, ΑΛΛΑ…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να πιέζει τον ΠΑΟΚ για ένα γκολ. Στο 46΄, ο Τόνσο έκανε την προβολή στο γύρισμα του Μαντσίνι, κόρνερ. Σέντρα του Γκάμα στο 49΄, παράλληλα η μπάλα άουτ, ενώ στο 53΄, ο Τσβάιερ δεν έβγαλε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μάτος, τον οποίο προστάτευσε από την αποβολή. Σουτ του Γκάμα στο 57΄άουτ, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε στη συνέχεια δύο ευκαιρίες με τον Μάτος να αστοχεί με κεφαλιά στο 67΄και τον Σφιντέρσκι στο 69΄, να πλασάρει στην κίνηση μόνος πάνω στον Κουέστα μετά από σέντρα του Στοχ.

Γύρισμα του Σάσα, στο πέναλτι ο Μαντσίνι μόνος δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ, χαμένη ευκαιρία για τον Άρη στο 81΄.

Ο Άρης ολοκλήρωσε τον αγώνα, χωρίς…αλλαγή, με τον Ένινγκ να τελειώνει το ματς όπως το ξεκίνησε, με τους ίδιους έντεκα! Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Δεληζήσης.

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Μπα, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Μαντσίνι, Τόνσο, Ιντέγε

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Εσίτι, Μπίσεσβαρ (86΄Τσιγγάρας), Τζόλης (81΄Ροντρίγκο), Στοχ (86΄Λημνιός), Σφιντέρσκι (81΄Άκπομ)

Διαιτητές: Τσβάιερ (Σίφνερ, Αχμίλερ, 4ος Τσήλος, VAR: Στέγκεμαν, Μπούξμπαουμ)

To Top