Αδελφή Τόσκο: «Εύχομαι αυτή τη φορά να πληρώσουν αυτοί που σκότωσαν τον 19χρονο»

Είδε τον αδελφό της να χάνει τη ζωή του άδικα, σε ένα σκοτεινό στενό της Θεσσαλονίκης, από κοινούς, στυγνούς δολοφόνους, μόνο και μόνο επειδή έκανε «το λάθος» να υποστηρίζει τον λάθος ομάδα.

Παρότι οι δράστες της δολοφονίας του Τόσκο Μποζατζίσκι, τον Ιανουάριο του 2020 μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα των «κιτρίνων» με τον ΠΑΟΚ , βρέθηκαν και καταδικάστηκαν οι ποινές κάθειρξης που τους επιβλήθηκαν από τους δικαστές ήταν μόλις 7 και 5 χρόνια κάθειρξης, αντίστοιχα, άγρια εν ψυχρώ δολοφονία. Τον Τόσκο τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον πάτησαν με αυτοκίνητο, εγκαταλείποντας τον αιμόφυρτο να ξεψυχήσει.

Τον Άλκη, τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Χαριλάου τον μαχαίρωσαν κόβοντάς του την αρτηρία, αφού πρώτα τον «έσπασαν στο ξύλο» με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι.

«Υπάρχουν οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν αγαπούν την ομάδα τους. Είναι σεσημασμένοι δολοφόνοι. Ζουν για να σκοτώνουν . Όπως σκότωσαν τον αδελφό μου, όπως σκότωσαν και αυτό το αγόρι χθες στη Θεσσαλονίκη. Αυτοί οι άνθρωποι δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο, ούτε στη Βουλγαρία. Να σκοτώσουν για τις ομάδες και το ποδόσφαιρο», λέει η αδελφή του Τόσκο Μπέτια Μποζατζίσκι.

«Δεν φταίει ο επίσημος ΠΑΟΚ. Το ξέρω. Όπως ξέρω πώς είναι ειλικρινείς και η καταδίκη της δολοφονίας όσο και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού. Όμως αυτοί οι δολοφόνοι, οι οποίοι είναι πολλοί και ελεύθεροι , λένε πώς είναι ΠΑΟΚ. Οχι, δεν είναι ΠΑΟΚ, δεν είναι οι άλλοι υποστηρικτές του ΠΑΟΚ σαν και αυτούς».

«Η ψυχή του 19χρονου θα αναπαυθεί μόνο αν τιμωρηθούν αυτοί που τον σκότωσαν»

«Η ψυχή του παιδιού που “έφυγε” θα αναπαυθεί μόνο αν βρεθούν και τιμωρηθούν αυτοί οι οποίοι τον σκότωσαν. Όπως βρέθηκαν για τον αδελφό μου, όμως δεν τιμωρήθηκαν. Εύχομαι ειλικρινά, αυτή τη φορά αυτοί πού σκότωσαν το παιδί να μείνουν για πάντα στη φυλακή», λέει στο ThessToday.gr η αδελφή του, Μπέτια.

Όταν χθες στο Πλόβντιβ όπου ζει, πληροφορήθηκε για τη δολοφονία του 19χρονου «έσπασε». Ήρθε στη σκέψη της ο Τόσκο, το πόσο άδικα πέθανε και το πόσο της λείπει.

«Καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τον πόνο της οικογένειας του παιδιού πού σκότωσαν. Τον πόνο και την οργή που νιώθουν. Συναισθήματα που δε “σβήνουν”, όσα χρόνια και αν περάσουν.Ειλικρινά τα συλληπητήρια στην οικογένεια του παιδιού και ας είναι αυτό το τελευταίο θύμα αυτής της τρέλας, πού συμβαίνει στην Ελλάδα. Να δολοφονούν κόσμο στο δρόμο, γιατί υποστηρίζει μια άλλη – από αυτούς – ομάδα…» καταλήγει η Μπέτια.

Η οποία δυστυχώς, όπως και οι γονείς του Άλκη θα εξακολουθήσουν να ζουν μ΄ ένα τεράστιο, αναπάντητο «γιατί».

Το περιστατικό

Ο 28χρονος φίλαθος απο τη Βουλγαρία βρισκόταν μαζί με ακόμα εννιά Βούλγαρους οπαδούς της Μπότεφ Πλόβντιβ, σε γνωστή καφετέρια στην οδό Μαρία Κάλλας, απέναντι από το Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ενώ οι 10 Βούλγαροι, οι οποίοι φορούσαν διακριτικά της ομάδας του Άρη, έπιναν καφέ, ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 20 κρανοφόρων που κρατούσαν σιδερολοστούς.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι κρανοφόροι, οι οποίοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ, άρχισαν να χτυπούν τους Βούλγαρους. Δύο από αυτούς έπεσαν στο έδαφος τραυματισμένοι, ενώ ο 28χρονος προσπάθησε να διαφύγει διασχίζοντας τον δρόμο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κρανοφόροι τον πρόλαβαν, τον χτύπησαν και τον άφησαν στο οδόστρωμα αιμόφυρτο. Εκείνη την ώρα, αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, περνούσε αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, η οδηγός του οποίου δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να περάσει πάνω από τον 28χρονο και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ποιος ήταν ο 28χρονος

Ο 28χρονος ήταν από τα σημαίνοντα στελέχη των οργανωμένων οπαδών της Μπότεφ του Πλόβντιβ, οι οποίοι και είναι αδελφοποιημένοι με τους οπαδούς του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: thesstoday.gr

To Top