ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αδικία! Δοκάρια, αστοχία και το αντί-ποδόσφαιρο της ΑΕΛ κράτησαν τον Άρη στο 0-0!

Ο Άρης έπαιξε… μονότερμα την ΑΕΛ, όμως τα δύο δοκάρια, οι πολλές χαμένες κλασσικές ευκαιρίες, οι συνεχόμενες καθυστερήσεις των Κυπρίων και η κάκιστη διαιτησία του Άγγλου, Άτγουελ (που αρνήθηκε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο) τον κράτησαν στο 0-0 και πλέον όλα θα κριθούν για την πρόκριση στον γ΄προκριματικό γύρο του Europa League στην Κύπρο σε μία εβδομάδα.

Φοβερός ο κόσμος του Άρη, κατέκλυσε το “Κλεάνθης Βικελίδης” απ΄άκρη σ΄άκρη, έσπρωξε την ομάδα.Το αντί-ποδόσφαιρο των παικτών της ΑΕΛ, με τις συνεχόμενες καθυστερήσεις από το πρώτο λεπτό, πέτυχε τον στόχο του…

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Σάββας Παντελίδης άφησε εν τέλει τον Λάρσον στον πάγκο και επέλεξε για τα αριστερά της επίθεσης από την αρχή τον Ντιγκινί, με τον Ιντέγε κορυφή, τον Τόνσο πίσω του και τον Φετφατζίδη δεξιά. Στη μεσαία γραμμή οι Μπάσα-Ματίγια, με τον Κουέστα στο τέρμα και τους Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ και Κόρχουτ στην άμυνα σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Οι φιλοξενούμενοι της ΑΕΛ, με 3-5-2 με τον Κέρκεζ να χρησιμοποιεί στο τέρμα τον Βοζίνια και τριάδα στην άμυνα τους Τζούνιορ, Α. Τειξέιρα και Γκοντά. Στη μεσαία γραμμή, Τεξέιρα, Γουέλερ, Ζντραβκόβσκι, Γκαζτανάγκα και Αντάμοβιτς. Στην επίθεση δίδυμο, οι Αγκάνοβιτς και Χουράδο.

ΑΣΤΟΧΟΣ Ο ΙΝΤΕΓΕ

Ο Άρης ξεκίνησε με… φόρα, θέλοντας να πάρει από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Και είχε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία του μόλις στο 5΄, την οποία “σπατάλησε” ο Ιντέγε. Ο Νιγηριανός μόνος απέναντι στον Βοζίνια, επέλεξε να σουτάρει με δύναμη, αλλά αντί να  “σκοτώσει” τον αντίπαλο γκολκίπερ, την έστειλε πάνω από την εστία του!

Στο 9΄ο Ντιγκινί σούταρε, αλλά ο Βοζίνια μάζεψε στην αγκαλιά του την μπάλα, όπως και στο 15΄με τον ελιγμό και το σουτ του Τόνσο, που ξεμαρκαρίστηκε όμορφα εκτός μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ του κοντραρίστηκε.

Ο Ιντέγε απείλησε ξανά, ήταν και πάλι όμως άστοχος! Σέντρα του Σούντγκρεν από τα δεξιά, πετάχτηκε ο Αφρικανός φορ, πήρε την κεφαλιά, αλλά αυτή κατέληξε άουτ! Στην αμέσως επόμενη φάση, όχι και τόσο καλή επιλογή του Τόνσο που επιχείρησε από μακριά το σουτ, στην αγκαλιά του Βοζίνια η μπάλα, ενώ μπορούσε να την “σπάσει” δεξιά ή αριστερά…

ΚΑΤΗΦΟΡΙΣΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!

Η πίεση του Άρη μετά το 20΄αυξήθηκε ακόμα περισσότερο με την ΑΕΛ να αμύνεται μαζικά πίσω από την σέντρα και όχι μόνο αυτό, αλλά να κάνει συνεχώς καθυστερήσεις σε κάθε ευκαιρία. Στο 28΄ ο Ματίγια έσκαψε εξαιρετικά την μπάλα, κακό κοντρόλ του Ιντέγε που έχασε την ισορροπία του και δεν μπόρεσε να απειλήσει. Ο Φετφατζίδης προσπάθησε με δύο σερί προσπάθειες να απειλήσει αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 32΄απευθείας χτύπημα φάουλ του Ματίγια από την… αγαπημένη του θέση, απομάκρυνε ο Βοζίνια στην αριστερή του γωνία. Ο μονόλογος του Άρη συνεχίστηκε

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ!

Στο 39΄ο Άρης ζήτησε πέναλτι, η μπάλα δεν φάνηκε να έχει βγει ολόκληρη, με το γύρισμα του Ιντέγε να βρίσκει ξεκάθαρα σε χέρι αντίπαλου αμυντικού στην μικρή περιοχή!

Η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του Άρη στο 40΄! Σουτ του Μπάσα εκτός περιοχής μετά το στρώσιμο της μπάλας του Φέτφατζίδη, ο Βοζίνια απομάκρυνε δύσκολα στην γωνία του, με τον Φέτφα να την μαζεύει, να σουτάρει με το αριστερό και να την στέλνει στο δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΛ!

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΟΥ…

Ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε να συνεχίσει με την ίδια ενδεκάδα και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα δεν είχε την φρεσκάδα του πρώτου μέρους παρότι διατήρησε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι στην ΑΕΛ που συνέχισε να αναζητά τις… καθυστερήσεις στον αγώνα. Γύρισμα του Ντιγκινί στο 51΄, απομάκρυνε η άμυνα της ΑΕΛ, ενώ στο 54΄ο Ματίγια με φάουλ σημάδεψε στο πρώτο δοκάρι τον Βέλεθ που δεν μπόρεσε να της δώσει πορεία προς την εστία, καθώς δεν την βρήκε καλά.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Στο 65΄ ο Λάρσον μπήκε στο ματς σε μία προσπάθεια του Παντελίδη να αποκτήσει και πάλι η ομάδα κινητικότητα στην επίθεση. Κάτι που δεν πέτυχε με τον Γκαζαριάν να απειλεί δύο φορές την εστία του Άρη. Στο 66΄να στέλνει την μπάλα άουτ και στο 70΄σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα!

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη στο 73΄! Ο Τόνσο έμεινε όρθιος μετά την πάσα του Λάρσον, σούταρε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Βοζίνια με διπλή προσπάθεια μάζεψε την μπάλα, διατηρώντας το 0-0. Νέα ευκαιρία, στο 76΄, αυτή τη φορά με τον Ντιγκινί που δεν γύρισε στον Ιντέγε από πλάγια θέση, αλλά σούταρε βρίσκοντας τα εξωτερικά δίχτυα της ΑΕΛ! Στο 82΄ενα απευθείας χτύπημα φάουλ του Ματίγια, κατέληξε στο κέντρο της εστίας και στην αγκαλιά του Βοζίνια.

ΚΑΙ ΝΕΟ ΔΟΚΑΡΙ!

Στο 87΄ο Μαρτίνες μπούκαρε από τα δεξιά, γύρισε, ο Ματίγια από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΛ! Στη συνέχεια της φάσης ο Ντιγκινί σούταρε, η μπάλα έσκασε κάτω και κατέληξε πάνω από την εστία του Βοζίνια! Δεύτερο δοκάρι για τον Άρη, που έχει χάσει σωρεία ευκαιριών…

Όλα πλέον θα κριθούν στην Κύπρο σε μία εβδομάδα, εκεί που ο Άρης καλείται να δείξει όπως και σήμερα την ανωτερότητά του, παίρνοντας το αποτέλεσμα που θα του δώσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League.

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Μπάσα (73΄Σάσα), Ντιγκινί, Ιντέγε, Τόνσο (84΄Μαρτίνες), Σούντγκρεν, Ματίγια, Φετφατζίδης (65΄Λάρσον), Βέλεθ, Κόρχουτ, Ροζ

ΑΕΛ Λεμεσού (Ν. Κέρκεζ): Boζίνια, Τζούνιορ (79΄Κοέλιο), Α. Τειξέιρα, Καχτανιάγα, Ζντραβκόβσκι, Αντάμοβιτς (62΄Γκαζαριάν), Αγκάνοβιτς, Γκοντάλ, Χουράδο, Γουίλερ (87΄Αβραάμ), Νιλς

Referee: Stuart Attwell (ENG)

Assistant referees: Harry Lennard (ENG)-Daniel Robathan (ENG)

Fourth official: Andrew Madley (ENG)

 

 

 

 

 

To Top