ΑΕΛ: Μετά την… 100η ήττα από τον Άρη, αρχίζει το ξήλωμα, διαζύγιο με Γκαζάλ

Μετά την… 100η ήττα από τον Άρη, αρχίζει το ξήλωμα στην ΑΕΛ, διαζύγιο με Γκαζάλ.

Η ήττα της ΑΕΛ από τον Άρη στο Αλκαζάρ ήταν η 100η των «βυσσινί» εντός έδρας. Η ΑΕΛ δεν τα κατάφερε απέναντι στον Άρη στο Αλκαζάρ γνωρίζοντας την ήττα με 3-0. Μια ήττα που ήταν η 100η εντός έδρας για τους Θεσσαλούς, με την ιστοσελίδα της Super League να αναφέρει και άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά από το συγκεκριμένο ματς:

“Ο Άρης νίκησε την ΑΕΛ μετά από 30 χρόνια και την υποχρέωσε στην 100ηεντός έδρας ήττα της, ενώ ξεπέρασε και τα 400 γκολ παθητικό.

Η ΑΕΛ μετά από 30 ακριβώς χρόνια γνώρισε την ήττα στην έδρα της από τον Άρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε να νικήσει στη θεσσαλική πόλη από τις 2 Δεκεμβρίου 1990.

Αυτή η ήττα ήταν η 100η εντός έδρας στην ιστορία της στην Α’ Εθνική/Super League. Η θεσσαλική ομάδα έχει παίξει 487 αγώνες στην έδρα της από το 1973, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά και έχει ακόμα 258 νίκες και 129 ισοπαλίες.

Η πρώτη ήττα της ήλθε αρκετά αργά, στο όγδοο παιχνίδι της σεζόν 1973-74. Ήταν 13 Ιανουαρίου 1974 και ο Ολυμπιακός νικούσε στο Αλκαζάρ κατά σύμπτωση με το ίδιο σκορ, 3-0 (44′ κεφαλιά Κρητικόπουλος, 47′ πέναλτι Σιώκος, 50′ σουτ Τριαντάφυλλος).

Το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Άρης ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα, αλλά παράλληλα ήταν και το 400ο που δέχεται η ΑΕΛ στην έδρα της στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League. Τώρα έχει σε 387 αγώνες 696 γκολ στο ενεργητικό της και 401 στο παθητικό της.

Παράλληλα χθες η ΑΕΛ συμπλήρωσε τέσσερα παιχνίδια εντός έδρας χωρίς νίκη. Χειρότερο ξεκίνημα έχει να κάνει από το 1990-91, πριν από 30 χρόνια δηλαδή, όταν έφτανε τα πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη. Μάλιστα εκείνο το πέμπτο παιχνίδι ήταν με αντίπαλο τον Άρη και είχε γίνει πάλι 2 Δεκεμβρίου. Εκείνοι οι πέντε αγώνες χωρίς νίκη αποτελούν και αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της.

Το ίδιο άσχημο ξεκίνημα, με τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη στην έδρα της, είχε κάνει το 1995-96 και το 2007-08. Το εντυπωσιακό είναι ότι και στις δύο αυτές περιπτώσεις η ΑΕΛ κέρδισε το πέμπτο παιχνίδι της, και τις δύο με αντίπαλο τον Άρη”!

Την ίδια ώρα, την λύση της συνεργασίας με τον Αιγύπτιο μέσο, Αλί Γκαζάλ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ΑΕΛ. Μετά την ήττα της ΑΕΛ από τον Άρη, ο ιδιοκτήτης των «βυσσινί», Αλέξης Κούγιας με δήλωσή του είχε αναφέρει πως θα αποχωρήσουν από την ομάδα παίκτες. Αυτοί οι παίκτες θα είναι οι Γκάμπριελ Τόρζε, Αλί Γκαζάλ και Γιάννης Κωστή.

Ήδη σήμερα είχαμε την πρώτη ανακοίνωση, με τους Θεσσαλούς να ανακοινώνουν το τέλος της συνεργασίας τους με τον Αιγύπτιο μέσο, Αλί Γκαζάλ. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου της με τον διεθνή Αιγύπτιο Aly Ahmed Aly Mohamed (Aly Ghazal), τον οποίο ευχαριστούμε για τη συνεργασία μας και του ευχόμαστε υγεία και καλή συνέχεια στην καριέρα του».

To Top