ΑΕΛ: «Περί Κούγια το ανάγνωσμα – Τόσα χρέη μας άφησε»

Η ΠΑΕ ΑΕΛ σε μια μακροσκελή ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά στοιχεία για τα χρέη που κληρονόμησε η διοίκηση Νταβέλη από την περίοδο Κούγια.
Χρέη που αγγίζουν τα 3,4 εκατ. ευρώ παρέλαβε η νέα διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ από την περίοδο του Αλέξη Κούγια. Η «βυσσινί» ΠΑΕ απάντησε για μια ακόμη φορά στον πρώην ιδιοκτήτη της, αποκαλύπτoντας τις οφειλές που βρήκε όταν πήρε στα χέρια της την ομάδα.

Αναλυτικά:

“Είναι κοινό μυστικό στον αστικό πληθυσμό της Λάρισας και όχι μόνο, ότι η «περίοδος Κούγια» υπήρξε για την ΑΕΛ και τους απανταχού φιλάθλους της ιδιαίτερα ταραχώδης με τις γνωστές καταστροφικές της συνέπειες.

Ο κ. Κούγιας αντί να μεριμνήσει, έστω και όψιμα, για την αποκατάσταση της υστεροφημίας του, κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να διχάσει και να πλήξει την ομάδα μας, προσπαθώντας να μας πείσει ότι ο ήλιος ανατέλλει από τη Δύση και δύει στην Ανατολή.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε χρόνο να σπαταλήσουμε αντικρούοντας μυθεύματα επιπέδου Κούγια, αναγκαζόμαστε δυστυχώς να το πράξουμε, ώστε η σιωπή μας να μην θεωρηθεί από ορισμένους αδυναμία.

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας και της επιλεκτικά ασθενούς μνήμης του γνωστού ποινικολόγου, θα αναφέρουμε για πολλοστή όλα τα υπόλοιπα ποσά που παραλάβαμε και πληρώσαμε, είτε ολοσχερώς είτε ρυθμισμένα στο μεγαλύτερο μέρος τους, κατά την περίοδο του οφειλέτη κ. Κούγια:

Προς Εφορία 1.750.475,93€
Προς ΕΦΚΑ 56.520,40€
Σύνολο αυτών 1.806.996,33€
BAN-προσφυγές ξένων ποδοσφαιριστών και προπονητών 710.000€
Προς ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν 94.690€
Προς ποδοσφαιριστές που παρέμειναν στην ΑΕΛ 421.352€
Προς τρίτους υπόλοιπα προηγούμενων ετών περιόδου Κούγια 361.036,91€
Γενικό σύνολο οφειλών Κούγια κατά την αγορά των μετόχων στις 28/6/2022: 3.394.075,24€

Αυτός λοιπόν ήταν ο λογαριασμός που μας παρέδωσε ο γνωστός ποινικολόγος και οφειλέτης της ΑΕΛ συνάμα!

Αυτά διαδεχτήκαμε και αυτά πληρώσαμε και πληρώνουμε καθημερινά, υπό συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες.

Το θυμόσοφο «φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης» είναι πιo επίκαιρο από ποτέ και στην περίπτωσή μας.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Κούγια ότι για τα εκατομμύρια των οφειλών που μας άφησε, πέραν του τιμήματος της αγοραπωλησίας των μετόχων της ομάδας, εάν εμείς δεν είχαμε πληρώσει τις πολύμηνες οφειλές του προς όλους τους ποδοσφαιριστές, τις περίφημες πρόσφυγες του ban για παίκτες, προπονητές και λοιπούς που άγγιξαν το 1.000.000€, την εφορία και τον ΕΦΚΑ που παραλίγο θα άγγιζε τα 2.000.000€, τους απλήρωτους προμηθευτές που θέλουν και δεν μπορούν να τον ξεχάσουν, σήμερα προφανώς δεν θα υπήρχε η ΑΕΛ!

Εξάλλου, την προσφορά του κ. Κούγια έχουν κρίνει προ πολλού οι Λαρισαίοι και ανταπέδωσαν την «αγάπη» του προς την ΑΕΛ υποβαθμίζοντας στο ναδίρ τη δημοφιλία του.

Σε ό,τι αφορά το νέο του «πνευματικό παιδί» που ακούει στο όνομα Νίκος Γκοτζαμανίδης, μόνο κάποιος με «μνήμη χρυσόψαρου» ή με άπειρο θράσος θα μπορούσε να αγνοήσει ότι από τα 33.000€ που επικαλέστηκε εχτές ότι του οφείλαμε και γι’ αυτό συναινέσαμε στη λύση του συμβολαίου του, ποσό 25.000€ εξ’ αυτών ήταν η οφειλή Κούγια προς τον ποδοσφαιριστή Νίκο Γκοτζαμανίδη!

Η αλήθεια όμως για την αστεία κατά τα λοιπά αυτή υπόθεση, είναι ότι εμείς δεν κρατούμε ανθρώπους υπό ομηρία όταν εκείνοι επιθυμούν τη λύση της συνεργασίας.

Επίσης, εάν οι ευσεβείς πόθοι του κ. Κούγια είναι στα μάτια του ο Νίκος Γκοτζαμανίδης να αξίζει 2.000.000€ και να παίζει οσονούπω βασικός στην εθνική Ελλάδος, στο έγκριτο transfer markt υπολογίζεται ότι η αξία του εν λόγω ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή είναι στις 200.000€!

Το επισυνάπτουμε και αυτό μεταξύ άλλων, διότι φαίνεται τελικά ότι όταν κάποιος ασχολείται χρόνια με το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και σχετικός.

Σε περίπτωση που ο κ. Κούγιας αμφισβητήσει ξανά όσα επισήμως παραθέτουμε για πολλοστή φορά (τα στοιχεία παρατίθενται από τον πρώην οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ-ΑΕΛ επί προεδρίας Αλέξη Κούγια, κ. Χριστακόπουλο Αναστάσιο, που διατηρεί τη θέση του έως και σήμερα), μπορεί να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη.

Αντιλαμβανόμαστε τη σύγχυση του κ. Κούγια καθώς δεν μπόρεσε να καρπωθεί από την «περίπτωση Γκοτζαμανίδη» επιπλέον χρήματα πέραν των εκατομμυρίων που πληρώσαμε και πληρώνουμε για τις ασύλληπτες οφειλές του στην ΑΕΛ…!

Η περίοδος Κούγια για την ΑΕΛ και τη Λάρισα έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα.

Παρότι εμείς δεν έχουμε εμμονές και τηρούμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας, εφόσον η πλευρά Κούγια επιθυμεί να επενδύει στην τοξική τακτική της, ευτυχώς για εμάς υπάρχει και η ελληνική δικαιοσύνη.

Απλώς θυμίζουμε στον επικείμενο αντίδικό μας ότι το αστικό δίκαιο που θα μας κρίνει δεν είναι ποινικό και ότι ο ίδιος θα χρειαστεί αναμφίβολα σοβαρή υποστήριξη”.

To Top