Αζάρ: «Δεν πήγα στη Ρεάλ πιστεύοντας ότι είμαι ο νέος Ρονάλντο»

Ο Εντέν Αζάρ θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης προκειμένου να αντικαταστήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Εντέν Αζάρ από τη μέρα που έγινε κάτοικος Μαδρίτης, δεν έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά στους «μερένγκες» όσο και αν προσπαθεί.

Tα νούμερα του αποδεικνύουν ότι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα στα δυο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται εκεί. Συγκεκριμένα, ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ, μετράει 5 γκολ και 8 ασίστ σε 43 εμφανίσεις μέσα σε 20 μήνες. Πρόσφατα δημοσιεύματα στην Ισπανία, αναφέρουν ότι οι Μαδριλένοι σκέφτονται σοβαρά την πώληση του, αν πάρουν μάλιστα και την έγκριση του Κάρλο Αντσελότι.

Ο Αζάρ βρίσκεται μαζί με την υπόλοιπη αποστολή του Βελγίου την Αγία Πετρούπολη, εκεί όπου η εθνική του ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ρωσία το επόμενο Σάββατο (12/06, 22:00) για το Euro 2020.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική εφημερίδα «Het Nieuwsblad», ο 30χρονος άσος μίλησε για την πορεία του στην Ρεάλ, για τους τραυματισμούς που τον έχουν ταλαιπωρήσει τα τελευταία χρόνια, ενώ θέλησε να ξεκαθαρίσει πως η μεταγραφή του στους «μερένγκες» δεν έγινε για να αντικαταστήσει τον Ρονάλντο.

«Δεν είμαι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Σκοράρει 60 έως 70 γκολ σε ένα χρόνο, σκοράρω 60 έως 70 γκολ σε επτά ή οκτώ χρόνια. Είμαστε διαφορετικοί. Αλλά δεν μπήκα στη Ρεάλ με την ιδέα ότι εδώ πρέπει να είμαι ο νέος Ρονάλντο. Απλώς πρέπει να είμαι ο Έντεν Αζάρ.

Δεν μου πέρασε ούτε για ένα δευτερόλεπτο από το μυαλό ότι θα ήταν καλύτερα αν έφευγα. Δεν πρόκειται να αφήσω μια αποτυχία εκεί (στη Ρεάλ) Θέλω απλώς να δείξω ότι είμαι φτιαγμένος για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν δύσκολα. Ήμουν στη Μαδρίτη χωρίς να είμαι πραγματικά στη Μαδρίτη, το ξέρεις; Και αν έπαιζα, ήταν δύσκολο λόγω του covid. Παίξαμε σε ένα γήπεδο χωρίς θαυμαστές, ενώ μόλις είχα υπογράψει για να παίξω ποδόσφαιρο σε ένα πλήρες Μπερναμπέου. Ελπίζω ότι η κατασκευή του σταδίου μας θα ολοκληρωθεί σύντομα και ότι οι κερκίδες θα γεμιστούν ξανά. Το χρειάζομαι αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εντέν Αζάρ.

To Top