Αηδία! Δεν σεβάστηκαν ούτε την μνήμη των νεκρών! Κάκος και βοηθοί στέρησαν την νίκη από τον Άρη! Αλλοίωση αποτελέσματος και πλαστό 1-1 στο 96′!

Το γκολ του Πετρόπουλου στο 96′ είναι οφσάιντ. Ο Τάσος Κάκος κακώς απέβαλλε τον Νταβίντ Αγκάνθο. Η διαιτησία αλλοίωσε το αποτέλεσμα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ο Άρης έπρεπε να κερδίσει με 1-0. Το 1-1 είναι αποτέλεσμα που έκριναν ο Κάκος και οι βοηθοί του. Ο Άρης ήταν για άλλο ένα παιχνίδι μέτριος αγωνιστικά, αυτό όμως δεν του στερεί το δικαίωμα στη νίκη!

Ο Άρης σπατάλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά την ΑΕΚ. Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο 10λεπτο στο οποίο οι κίτρινοι ως γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβληθούν στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν ψηλά, έχοντας και δύο τελικές προσπάθειες, μία με τον Αγκάνθο στο 2′ και μία με τον Γιαννιώτα στο 8′, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κωνσταντόπουλου.

Ο Λούκας Αλκαράθ άλλαζε πλευρές τους δύο ακραίους του, Γιαννιώτα και Καραγιάννη, προσπαθώντας να βάλει τον πρώτο στο παιχνίδι, όμως οι κίτρινοι δεν μπορούσαν να συνδέσουν τις γραμμές τους σωστά, δεν είχαν φαντασία και δημιουργικότητα στο παιχνίδι τους και η ΑΕΚ δεν είχε πρόβλημα να κρατά τη μπάλα μακριά από την εστία της.

Ο Νταβίντ Αγκάνθο δεν τροφοδοτήθηκε σχεδόν καθόλου από τους μέσους, δεν βρήκε τις φάσεις που θα ήθελε για να δημιουργήσει ο ίδιος ευκαιρία για γκολ και μοιραία το πρώτο ημίχρονο πέρασε μονότονα.

Οι κίτρινοι έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται στον Τάκο Κάκο για το ότι στο 30′ δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τσούπρο σε φάουλ πάνω στον Παπαστεριανό. Δεν δόθηκε ούτε καν φάουλ…

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν χειρότερο από το πρώτο. Μέχρι το ’65 δεν υπήρχε καν τελική προσπάθεια από τις δύο ομάδες. Από το 80′ και μετά έγινε άλλο ματς! Σε εκείνο το σημείο ο Κάκος απέβαλλε σωστά τους Τσούπρο και Πουλίδο. Ο πρώτος προκάλεσε, ο δεύτερος αντέδρασε κακώς και οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες.

Στο 84′ ο Άρης κέρδισε φάουλ από τα αριστερά. Ο Παπαστεριανός το εκτέλεσε και ο Αγκάνθο με το μαγικό άγγιγμά του έκανε την υποψία ευκαιρίας γκολ! Πανηγύρισε έξαλλα, σήκωσε την φανέλα του χωρίς να την βγάλει για να αφιερώσει το γκολ του στον αδικοχαμένο Άγγελο Τσιπούρα, αλλά ο Κάκος όντας σε… άλλο κόσμο, του έβγαλε δεύτερη κίτρινη. Ο Αγκάνθο αποβλήθηκε, ο Άρης έμεινε με 9 παίκτες και λίγο αργότερα έμεινε και η ΑΕΚ καθώς ο Βλάχος έκανε χέρι και είδε και αυτός δεύτερη κάρτα.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Πετρόπουλος από θέση οφσάιντ εκμεταλλεύτηκε το ότι ήταν μόνος του στο κέντρο της άμυνας του Άρη και με κεφαλιά έκανε το 1-1. Άλλη μια αλλοίωση αποτελέσματος εις βάρος του Άρη είχε ολοκληρωθεί…

ΑΡΗΣ (Αλκαράθ): Βελλίδης, Μαργαρίτης, Πουλίδο, Γιαννίτσης, Κοέλιο (76′ Ζαραδούκας), Οικονομόπουλος, Παπαστεριανός, Καραγιάννης, Σουνάς (57′ Διαμαντάκος), Γιαννιώτας (84′ Παντίδος), Αγκάνθο.

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Τσούπρος, Βλάχος, Μητρόπουλος, Ρίκκα (86′ Παυλής), Κορδέρο, Γκερέιρο (61′ Καραλής), Φούντας (75′ Κατίδης), Πετρόπουλος.

 

To Top