Αθάνατος στις καρδιές μας… Αντίο μεγάλε επιστήμονα και Αρειανέ! (photos)

Ήταν μεγάλος επιστήμονας και μεγάλος Αρειανός. Η απώλειά του αφήνει φτωχότερη την οικογένεια του Άρη, την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, τον ιατρικό κόσμο, ολόκληρη την Ελλάδα στην οποια πρόσφερε τα μέγιστα για τρεις δεκαετίες! Στο «τελευταίο αντίο» ο Παναγιώτης Σπύρου δεν θα μπορούσε να είναι μόνος…

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη νεκρώσιμη ακολουθία που τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (Ιερό Ναό Γρηγορίου Παλαμά) το μεσημέρι της Τετάρτης. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης γέμισε ασφυκτικά από ανθρώπους, αυτοκίνητα, πρόσωπα γεμάτα από θλίψη, αλλά και από… ευγνωμοσύνη, μια και ο Παναγιώτης Σπύρου, ως ένας εκ των κορυφαίων καρδιοχειρουργών της χώρας είχε ευεργετήσει εκατοντάδες συνανθρώπους του.

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης η οικογένεια του Άρη, ο ιατρικός κόσμος, η κοινωνία της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, αποχαιρέτησαν έναν μεγάλο Αρειανό και πολύ σπουδαίο επιστήμονα. Από τις εννέα το πρωί η σορός του είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Τον πρώην πρόεδρο των κίτρινων και πρώην καρδιοχειρουργό συνόδευσαν ακόμη στην τελευταία του κατοικία φίλοι, συγγενείς, ασθενείς που θεραπεύτηκαν απ’ αυτόν και όπως έλεγαν σε πηγαδάκια του χρωστούν τεράστια ευγνωμοσύνη γιατί κάποιους απ’ αυτούς τους έσωσε από τον θάνατο.

Δεκάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Ιερά Μητρόπολη και ορισμένοι απ’ αυτούς δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους αναφερόμενοι σ’ έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην επιστήμη της ιατρικής.

Είναι χαρακτηριστικό πως έκλεισε η οδός Αγίας Σοφίας αφού στην κηδεία του Σπύρου παραβρέθηκαν επίσης φίλοι και πρώην συνεργάτες του από την Αμερική όπου ως γνωστόν έζησε αρκετά χρόνια.

Όλοι τους θλιμμένοι για τον χαμό του αγαπημένου τους Παναγιώτη Σπύρου. Προσπάθησαν να πουν ένα λόγο παρηγοριάς στην αγαπημένη του σύζυγο Άλις και στον γιο του, τον Αλέξανδρο.

Στην Μητρόπολη βρέθηκαν μεταξύ άλλων (η σειρά είναι τυχαία, άλλωστε δεν έχει καμία σημασία) οι: Γιάννης Ιωαννίδης,  Κυριάκος Μαραβέλιας, Λευτέρης Χατζόπουλος, Στέργιος Γούσιος, Δημήτρης Τσοβόλας, Νίκος Παπαδόπουλος, Λευτέρης Αρβανίτης, Δήμος Δασυγένης, Χάρης Μπέλλος, Γιάννης Μεσοχωρίτης, Αντώνης Ζαμπέτας,, Κώστας Παρίσης, Άγγελος και Χρήστος Γρόλλιος, Γιώργος Τσιτούρας,  Λάκης Ιωαννίδης, Νίκος Τσαρούχας, Λάμπρος Σκόρδας, Νικήτας Ματθαίου, Γιώργος Κούδας, Δημήτρης Παρίδης, Γιάννης Δαμιανίδης, Βύρων Δασύλλας, Άγγελος Σπυρίδων, Απόστολος Τζιτζικώστας, Λεβόν Δογραματζιάν, Νίκος Νικολακόπουλος, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης, Χάρης Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τσολακίδης, Γιάννης Γρανούζης, Αριστοτέλης Ναούμ,  Γιώργος Ραμπότας, Αλέκος Μπακατσέλος, Αριστείδης Μούμογλου, Βύρων Αλεξιάδης, Άγις Κυνηγόπουλος, Νίκος Μακραντωνάκης, Βούλα Πατουλίδου, Νίκος Μπαρμπουνάκης, Βασίλης Χαλβατζούλης, Λάκης Κυριακίδης.

Παναγιώτη Σπύρου, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει… Καλό Παράδεισο!

 

 

To Top