ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αθαναηλίδης: «Προσαρμόστηκα γρήγορα στον Άρη»

Συνέντευξη στο Aris Basketball Acedemy έδωσε ο παίκτης του εφηβικού τμήματος, Βασίλης Αθαναηλίδης.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το μπάσκετ;

«Ξεκίνησα το μπάσκετ στη Στ’ Δημοτικού. Αφορμή ήταν μια προπόνηση που έτυχε να παρακολουθήσω στην τοπική ομάδα της Κομοτηνής, στην οποία έπαιζαν οι φίλοι μου. Μ’ εντυπωσίασε τόσο που την επόμενη ημέρα γράφτηκα στο σωματείο».

Κατάφερες εύκολα να προσαρμοστείς στη Θεσσαλονίκη; Πόσο διαφορετικό είναι το μπάσκετ και όλη η καθημερινότητα γύρω από αυτό στην Κρήτη;

«Όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη ήμουν αρκετά προβληματισμένος για το τι θα αντιμετωπίσω. Τα δύο χρόνια στην Κρήτη ήταν ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στη ζωή μου. Κι αυτό γιατί, ήταν τόσο έντονες οι στιγμές που έζησα με την προηγούμενη ομάδα μου, που όταν έφυγα ένιωσα σαν να φεύγω από μια δεύτερη οικογένεια.

Στη γρήγορη προσαρμογή μου καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές μου, καθώς και όλο το επιτελείο του Άρη. Αυτό που παρατήρησα στη Θεσσαλονίκη είναι ότι, επειδή είναι μεγαλύτερη πόλη, έχει περισσότερες ομάδες και μεγαλύτερο ανταγωνισμό».

Ποια είναι τα αγωνιστικά προτερήματά σου και τι πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιώσεις περισσότερο;

«Δεν θεωρώ ότι είμαι εγώ κατάλληλος για ν’ αναφερθώ στα αγωνιστικά μου προτερήματα. Για αυτά μπορούν να μιλήσουν μόνο οι προπονητές μου. Αυτά που πιστεύω ότι πρέπει να βελτιώσω είναι η εκρηκτικότητά μου και να καταφέρω να διαβάζω ακόμη πιο γρήγορα το παιχνίδι».

Είστε περίπου τρεις εβδομάδες χωρίς αγώνες, πιστεύεις ότι αυτό ίσως σας έβγαλε εκτός ρυθμού ;

«Ισχύει ότι για τρεις εβδομάδες δεν είχαμε αγώνες, αλλά χάρη στην κατάλληλη προετοιμασία που μας έκαναν οι προπονητές μας δε βγήκαμε εκτός ρυθμού».

Αύριο ξεκινάει η επόμενη φάση του πρωταθλήματος των εφήβων. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

«Οι στόχοι της ομάδας είναι σε πρώτη φάση να καταφέρουμε να προκριθούμε στο final four και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Ποια είναι τα όνειρα σου εντός και εκτός παρκέ;

«Εντός παρκέ θα ήθελα να καταφέρω να παίξω σε υψηλό επίπεδο είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Εκτός παρκέ θα ήθελα να ασχοληθώ με οτιδήποτε έχει σχέση με τον αθλητισμό και κυρίως το μπάσκετ».

Αγαπημένος αριθμός: 4

Αγαπημένος παίκτη: Chris Paul

Αγαπημένος προορισμός: Αμερική

Αγαπημένο μότο: Don’t stop when you are tired , stop when you are done

To Top