ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αθηναίου: “Έξτρα κίνητρο για να…ρεφάρει ο Άρης-Έχει το θράσος για να πρωταγωνιστήσει ο Τολιόπουλος”

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Αθηναίου, ο οποίος ξεκίνησε φέτος με την φανέλα του ΠΑΟΚ και συνεχίζει στην Γαλλική Προβάνς, μίλησε για το ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για την ομάδα του στην Γαλλία

Η ομάδα είχε κάποιους τραυματισμούς και κάποιες δυσκολίες στον πρώτο γύρο.

Άλλοι παίκτες κάναν χειρουργεία, άλλοι ήταν τραυματίες. Πλέον δουλεύουμε καλά στην προπόνηση και όλοι μαζί πετυχαίνουμε καλά πράγματα.

Για τον Μαλίκ Χέρστον:

Τον είχε προλάβει στην ΑΕΚ, είναι πολύ καλός παίκτης με μεγάλη εμπειρία. Η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη. Πηγαίνει καλά και νομίζω ότι κάνει ένα ριστάρτ.

Για τον Άρη:

Αν αναλογιστούμε ότι η ομάδα είχε την απαγόρευση από την Fiba νομίζω ότι ο κόουτς κινήθηκε πολύ εύκολα και πήρε παίκτες που ήταν πολύ θετικοί στο περσινό πρωτάθλημα.

Νομίζω ότι ο Άρης έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, από την στιγμή που δεν υπήρχε ευρεία γκάμα παικτών θεωρώ ότι κινήθηκε σωστά και γρήγορα.

Αυτό πιστώνεται στον κόουτς γιατί κατάφερε να πείσει τους παίκτες να έρθουν στην ομάδα.

Για το αν βοηθάει ότι ο Άρης “πληρώνει” στην ώρα του:

Είναι σημαντικό ότι οι παίκτες πληρώνονται αλλά αυτό δεν παίζει πάντα ρόλο, και εμείς φέτος ήμασταν απλήρωτοι και κάποια στιγμή είχαμε δέκα συνεχόμενες νίκες, δεν παίζουν πάντα ρόλο αυτά.

Για τον ΠΑΟΚ:

Ο ΠΑΟΚ ξέρουμε από την αρχή για τα οικονομικά πρβολήματα που έχει. Νομίζω όμως ότι όλα τα παιδιά από την αρχή της χρονιάς και καθώς βλέπαμε ότι υπήρχαν προβλήματα προσπαθούσαν πολύ, ο κόουτς κάνει πολύ δουλειά σε αυτό το κομμάτι και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό, το να βγει η φετινή χρονιά.

Πλέον το ροτέισιον έχει μικρύνει, υπάρχουν κάποιες ελλείψεις άλλα οι παίκτες που παίζουν μπορούν να βρουν ρυθμό.

Όντας μικρότερο το ροτείσιον υπάρχουν πολλές επιλογές και οι παίκτες παίζουν με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Για την κατάσταση που βρίσκονται οι δυο ομάδες:

Ο Άρης έκανε μια κακή θεωρητικά ήττα την προηγούμενη αγωνιστική, όπως και ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Ήφαιστο. Οπότε και οι δυο έχουν ένα έξτρα κίνητρο για να ρεφάρουν αυτές τις κακές ήττες.

Από εκεί και πέρα ένα Άρης-ΠΑΟΚ είναι πάντα ντέρμπι, το παιχνίδι θα είναι κλειστό και θα κριθεί από το σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι δυο ομάδες, επιθετικά κατά κύριο λόγο.

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο αν θα βρει ρυθμό στην επίθεση, αμυντικά ήταν πάντα εκεί, αν είναι σε καλή μέρα μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε.

Για την σημασία της άμυνας:

Αυτό θα είναι το πιο σημαντικό, και το κατά πόσο ο Άρης θα αντιμετωπίσει τα επιθετικά ατού του ΠΑΟΚ.

Για τον Άρη από την άλλη υπάρχουν πολλοί πρωταγωνιστές.

Για τον παράγοντα έδρα:

Σίγουρα αυτό είναι κάτι το οποίο από την μια αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για τους παίκτες που παίζουν.

Δεν έχω προλάβει να παίξω ως αντίπαλος του Άρη σε Άρης-ΠΑΟΚ, αλλά το βλέπω πάντα ότι σου δίνει ένα κίνητρο να παίξεις ως αντίπαλος σε ένα γεμάτο γήπεδο.

Από την άλλη σαν γηπεδούχος παίρνεις ένα έξτρα κίνητρο, αλλά ξέρουμε όλοι ότι ο κόσμος του Άρη είναι πολύ απαιτητικός και αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ εναντίων σου.

Για το αν υποστηρίζει κάποια ομάδα:

Τώρα πλέον τα βλέπουμε καθαρά φίλαθλα και αγωνιστικά όλα.

Για τον Βασίλη Τολιόπουλο:

Ο Βασίλης θεωρώ ότι έχει ήδη βοηθήσει αρκετά και θα το κάνει και στην πορεία. Αυτό που του έλλειπε ήταν μόνο ο αγωνιστικός ρυθμός, έχει περίσσιο…θράσος και όλα τα στοιχεία για να γίνει πρωταγωνιστής.

Μπορεί να παίξει και τις δυο θέσεις, και σαν “άσσος” και σαν “δυο” και θεωρώ πολύ σωστή την κίνηση του να έρθει στον Άρη.

Όταν είσαι σε μια ομάδα που κάνει πολλά ταξίδια και οι προπονήσεις είναι πιο χαλαρές και μικρότερης διάρκειας δεν έχει την ευκαιρία να προπονηθείς όπως πρέπει.

Σίγουρα πάντως βοηθήθηκε πολύ, έφτιαξε το σώμα του και πλέον είναι η ώρα να κοιτάξει τον εαυτό του.

Για την κατάσταση του Ελληνικού μπάσκετ:

Βλέπω αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας, και αυτά που συμβαίνουν με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό, και είναι πράγματα που όντας σε μια χώρα του εξωτερικού και βλέποντας τα απέξω μπορείς να παρατηρήσεις κάποια πράγματα και να θεωρηθείς τυχερός που δεν αποτελείς μέρος τους.

Για το αν προκαλεί εντύπωση στην Γαλλία η κατάσταση της Ελληνικής Α1:

Με ρωτάνε για αυτά, τι γίνετε, γιατί οι φίλαθλοι κάνουν αυτά. Εδώ η κατάσταση είναι τελείωσης διαφορετική.

Στην αρχή ήταν κάτι τρομερό, κερδίζεις ή χάνεις θα φας με τους σπόνσορες, θα μιλήσεις με τους φιλάθλους γύρο από το γήπεδο, είναι πιο πολύ μια γιορτή.

Κερδίσεις-χάσεις κάνεις κάποια πράγματα.

Για το αν θα είναι στην Γαλλία και την επόμενη χρονιά:

Περνάω καλά εδώ, είναι δυνατό και το πρωτάθλημα οπότε θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρω να μείνω κιόλας.

To Top