Αθηναίου: «Ευκαιρία η Μπιλμπάο, συμβουλεύτηκα τον Ζήση!” (video)

O Γιάννης Αθηναίου άφησε τον Προμηθέα για να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπιλμπάο, μια ευκαιρία που ήθελε να αρπάξει, όπως δήλωσε ο ίδιος στην κάμερα της Cosmote TV. Ο διεθνής γκαρντ μίλησε για το πώς προέκυψε ο “γάμος” με την ισπανική ομάδα, ενώ αναφέρθηκε επίσης στο σύντομο πέρασμα που είχε από το Περιστέρι και τον Προμηθέα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Είναι ένα καινούργιο κεφάλαιο για μένα, ένα πρωτάθλημα στο οποίο δεν έχω ξαναπαίξει. Η Ισπανία είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, οπότε είναι πρόκληση για μένα να αγωνιστώ εκεί. Γι αυτό τον λόγο πήρα αυτή την απόφαση. Η αλήθεια είναι πως ήρθε πολύ ξαφνικά όλο αυτό, έπρεπε να πάρω αποφάσεις σε μία μέρα. Θεωρώ πως έκανα καλά. Τέτοιες ευκαιρίες δεν έρχονται συχνά, έτσι το είδα κι εγώ.

Με τον Νίκο Ζήση μίλησα αρκετά, με βοήθησε πολύ. Μου είπε ακριβώς τι να περιμένω. Σίγουρα ήταν κι άλλα παιδιά με τα οποία μίλησα, καθώς βρίσκονταν κι είχαν περάσει από την ομάδα. Προσπάθησα κι εγώ, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να συλλέξω πληροφορίες για να πάρω την απόφασή μου.

Ο κόουτς (Άλεξ Μουμπρού) είναι πάρα πολύ έξυπνος, από τότε ακόμη που ήταν παίκτης. Έμαθα τη φιλοσοφία του στο παιχνίδι, έχει κανόνες η ομάδα. Αυτό που μου ζήτησε ήταν να πάω να προσπαθήσω να μπω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη φιλοσοφία του, για να βοηθήσω την ομάδα. Η Μπιλμπάο έχει ταλέντο. Αν είμαστε λίγο τυχεροί, μπορούμε να τα καταφέρουμε στη μάχη της παραμονής”.

Για το πρόωρο διαζύγιο με το Περιστέρι: “Δεν υπήρχε κάποιο θέμα, ο κόουτς πήρε μια απόφαση να αφήσει κάποιους παίκτες, μεταξύ των οποίων ήμουν κι εγώ. Ήταν θέμα τακτικής”.

Για όσα έζησε στον Προμηθέα: “Δεν ήταν ούτε θέμα χρόνου συμμετοχής ούτε κάτι άλλο, απλά ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σε ένα τόσο δυνατό πρωτάθλημα”.

To Top