Αθηναίου: “Μου αρέσει η φιλοσοφία του κόουτς”

Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι η βασικότερη αιτία που ο Γιάννης Αθηναίου επέλεξε τον Άρη. Αυτό υποστήριξε ο ίδιος ο αθλητής ο οποίος πριν από δύο μέρες ανακοινώθηκε επίσημα από τους κίτρινους, υπογράφοντας συμβόλαιο δύο ετών.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αθηναίου στην εφημερίδα “Αθλητικά Νέα των Συντακτών”:

«Μίλησα τόσο με τον προπονητή, όσο και με τη διοίκηση. Έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία μεγάλη ομάδα και τα στοιχεία αυτά είναι πολύ σημαντικά για μένα. Μου αρέσει η φιλοσοφία του κόουτς. Μου εξήγησε πώς θα είναι δομημένη η ομάδα, τον τρόπο που θα παρουσιαστεί κι όσα άκουσα με ικανοποίησαν πλήρως. Το ίδιο συνέβη και με τη διοίκηση, η οποία μου μίλησε ανοιχτά και με ειλικρίνεια. Τα πάντα σε μία ομάδα έχουν βάση τις καλές σχέσεις και στον Άρη πιστεύω ότι αυτό θα υπάρξει».

Είχες κρούσεις από άλλες ομάδες;

«Υπήρξε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες. Κυρίως σε φιλολογικό επίπεδο, βέβαια, καθότι είμαστε ακόμα στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου. Η πρόταση του Άρη με κάλυψε σε όλα τα θέματα. Δε μπορούσα να την αρνηθώ και δεν είχα λόγο να περιμένω. Εγώ και ο Νίκος (Γκίκας) είμαστε οι πρώτοι παίκτες που ανακοινώνονται και αυτό δείχνει ότι πειστήκαμε απόλυτα από τον Άρη».

Μίλησες με κάποιον παίκτη για Άρη πριν πάρεις την απόφασή σου;

«Μίλησα με τον Σαρικόπουλο, τον Τσιάρα. Στα μεταξύ μας παιχνίδια είχα κουβέντα και με τον Χαντ, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στον ΚΑΟΔ. Γενικά έχω πολλούς φίλους στην Θεσσαλονίκη. Όλοι μου είπαν ότι με την έλευση του Αγγέλου υπάρχουν τρομερά σημάδια βελτίωσης στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο αγωνιστικά, που είναι άλλωστε και το πλέον φανερό και δεν χρίζει αμφισβήτησης. Αναφέρομαι και σε εξωαγωνιστικά κομμάτια, τα οποία παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο σε μία ομάδα».

Μετά από δύο γεμάτες χρονιές σε ΚΑΟΔ και Πανιώνιο, ποιος είναι ο στόχος σου;

«Θέλω να καθιερωθώ. Η καθιέρωση είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για κάθε αθλητή. Μέσα από καθημερινή δουλειά φιλοδοξώ να βελτιώνομαι και να υλοποιώ κάθε φορά τους μικρούς στόχους που θέτω. Ο προπονητής μου προορίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και νοιώθω έτοιμος να ανταποκριθώ στην πρόκληση. Νοιώθω ότι αυτή θα είναι η χρονιά μου».

Τι πρέπει να περιμένουμε από σένα;

«Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής. Περισσότερα για το αγωνιστικό πλάνο δεν μπορώ να πω, είναι πράγματα που καλύτερο είναι να μένουν εντός των τειχών. Σκοπός μου είναι το καλό της ομάδας. Μακάρι να προκύψει κάτι καλό και να έχω βοηθήσει κι εγώ σ’ αυτό».

Η εικόνα ενός γεμάτου Παλέ έπαιξε ρόλο στην επιλογή σου;

«Πραγματικά ανυπομονώ. Μοιάζει κλισέ, αλλά είναι η αλήθεια. Δεν υπάρχει παίκτης που να μη θέλει κάποια στιγμή να φορέσει τη φανέλα του Άρη και να νοιώσει την ατμόσφαιρα στο Αλεξανδρείου. Αισθάνεσαι δέος ακόμα κι όταν είσαι αντίπαλος. Πλέον υπάρχει και η επιγραφή “Nick Galis” στο παρκέ, που το κάνει ασήκωτο! Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι συζητάω με τον Άρη, όλοι μου μιλάνε γι’ αυτό. Εύχομαι να επιστρέψει μαζικά ο κόσμος στο γήπεδο και ζήσω κι εγώ αυτή την ένταση. Από την πλευρά μας να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τον φέρουμε κοντά μας. Είναι και στο δικό μας χέρι».

 

To Top