ΜΠΑΣΚΕΤ

Αθηναίου: “Μόνο εάν μείνουμε ενωμένοι θα βρεθεί λύση”!

Ο Γιάννης Αθηναίου ήταν από τους πρωταγωνιστές του Άρη στον τελευταίο αγώνα κόντρα στο Λαύριο. Μίλησε για την πορεία της ομάδας, την δική του απόδοση και τα οικονομικά προβλήματα που την ταλανίζουν Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM:

Για την πορεία του Παναγιώτη Βασιλόπουλου: «Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για ό,τι έχει καταφέρει και πριν και μετά τους τραυματισμούς του. Είναι εξαίρετος επαγγελματίας και άνθρωπος. Το γεγονός ότι έχει περάσει τόσα πολλά και με τους τραυματισμούς, τον κάνουν ένα τεράστιο παράδειγμα προς μίμηση. Να μην τα παρατάς πουθενά, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στη ζωή. Έδειξε ότι αν υπάρχει θέληση, όλα μπορείς να τα καταφέρεις».

Για τον τραυματισμό του στη μέση: «Νόμιζα ότι ήταν κάτι πιο επιπόλαιο και δεν το αντιμετώπισα σωστά. Έτσι, έκανε υποτροπή μία με τον Πανιώνιο και με πήγε πίσω. Τώρα, το έχω αφήσει τελείως πίσω και προσπαθώ να βρω τον ρυθμό μου».

Για τις 12 ασίστ που είχε με το Λαύριο: «Το βασικό είναι ότι νίκησε η ομάδα. Τη θέλαμε πάρα πολύ αυτή τη νίκη. Ήταν επιτακτική ανάγκη η νίκη απέναντι σε μία καλή ομάδα, που είναι έκπληξη για την Α1. Έχει καλούς ξένους και έμπειρους Έλληνες με καλό προπονητή. Ξέραμε από την αρχή ότι θα είχαμε δύσκολο έργο, αλλά αυτό το παιχνίδι ήταν παραπάνω από τελικός για εμάς. Όλοι έδωσαν το 100% και μέσα από την ομαδική δουλειά περιορίσαμε το επιθετικό κομμάτι του Λαυρίου, ενώ εμείς βρήκαμε εύκολα καλάθια, ώστε να πάρουμε αυτή τη νίκη. Μετά το παιχνίδι με τον Κόροιβο μας είχε πληγώσει και ταυτόχρονα πεισμώσει πολύ».

Για τον Άρη και τα όσα ακούγονται: «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, γιατί κανένας που ήταν από πέρυσι και έχουν ζήσει δύσκολες καταστάσεις δεν πίστευε ότι η ομάδα θα ήταν σε αυτή την κατάσταση το καλοκαίρι. Αυτή βιώνουμε και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, αλλά να είμαστε κάθε μέρα στο γήπεδο, να μιλάμε μεταξύ μας και να μπορέσουμε να μείνουμε ενωμένοι για να φανεί αυτό στο γήπεδο. Γιατί ο Άρης είναι αυτός που είναι, είτε έχει, είτε δεν έχει προβλήματα.

Το θέμα είναι ότι εμείς αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε, να είμαστε δυνατοί στο γήπεδο. Μέχρι πρότινος, είχαμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα, αλλά δυστυχώς στην Ευρώπη δεν προχωρήσαμε. Ήταν δύσκολα τα ταξίδια και γενικά όλο αυτό, που δεν μπορούσαμε να το κοντρολάρουμε.

Κάναμε κάποιες κακές ήττες που μας στοίχισαν ή με μεγάλες διαφορές που πλήγωσαν την ομάδα και τον κόσμο και κυρίως το δικό μας ψυχολογικό κομμάτι. Από ‘κει και πέρα ευελπιστούμε να υπάρξουν καλύτερες ημέρες και να βρει ο Άρης τον δρόμο του και εξωαγωνιστικά. Υπάρχει καλό ρόστερ, αλλά το θέμα είναι να μείνουμε ενωμένοι. Να βγάλουμε από το μυαλό μας την κατάσταση που επικρατεί. Μόνο αν μείνουμε ενωμένοι θα βρεθεί λύση. Θέλουμε να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι και να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται σε κάθε παιχνίδι. Με το ρόστερ που έχει η ομάδα δεν αντικατοπτρίζεται η εικόνα της σωστά. Τώρα, χωρίς την Ευρώπη θα έχουμε περισσότερη ενέργεια και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό: «Έχω πει τι έχει γίνει. Από ‘κει και πέρα είμαι παίκτης του Άρη και δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι που έγινε στο παρελθόν».

Για τον τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ: «Ο Ολυμπιακός βάσει ρόστερ θεωρείται ως φαβορί. Θα τους έχει πεισμώσει και η ήττα στο πρωτάθλημα, οπότε νομίζω ότι σίγουρα όλο αυτό θα τους δημιουργήσει τεράστιο κίνητρο, εκτός από το κίνητρο του τελικού. Από την άλλη και η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με βαθύ ρόστερ με Έλληνες και ξένους. Είναι ένα παιχνίδι που ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Όλα μπορούν να συμβούν».

Για την Εθνική: «Μακάρι να κερδίζει η ομάδα και ας το βάζει ο καθένας και μακάρι να μην φτάνουμε εκεί, να κρίνεται στο τελευταίο σουτ. Η Εθνική έχει παιδιά που αξίζουν 100% να βρίσκονται εκεί και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε άλλες δύο νίκες και το θέλουμε πολύ όλοι. Από ‘κει και πέρα, θέλω να ευχηθώ όλα τα παιδιά να έχουν υγεία και να γίνουμε ξανά μία καλή παρέα. Όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και ο κόουτς ξέρει τι χρειάζεται να προχωρήσει αυτή η ομάδα».

To Top