Αθηναίου: “Ο Άρης δεν κινδύνευε, μπορούσα να φύγω”

Ο Γιάννης Αθηναίου με νέες δηλώσεις του τόνισε ότι δεν μπορούσε να προσπεράσει και την πρόταση της Αρμάνι και είπε ότι μπορούσε να φύγει από τον Άρη…

Η συνέντευξη του πρώην γκαρντ του Άρη δόθηκε στην Σοφία Αλατζά και δημοσιεύθηκε στο Metrosport.gr:

-Όλα έγιναν τόσο και γρήγορα και ξαφνικά. Αποχώρησες από τον Άρη και ήδη, αγωνίζεσαι με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο.

«Μέχρι το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό, δεν ήξερα τίποτα. Το μόνο που γνώριζα σίγουρα, ήταν η μεγάλη σημασία της νίκης. Μετά το ματς, ο μάνατζερ μου είπε ότι συζητάει με την Αρμάνι Μιλάνο. Σκέφτηκα, ότι ο Άρης δεν κινδυνεύει για τη συνέχεια, οπότε ήμουν ακόμη πιο θετικός. Επίσης, ήταν επιθυμία μου να έχω μία πιο γεμάτη χρονιά και να μην τελειώσω νωρίς τις υποχρεώσεις μου, όπως θα γινόταν με τον Άρη. Αντίθετα, με την Αρμάνι η χρονιά θα ολοκληρωνόταν τέλη Ιουνίου. Συγκεκριμένα, η ολοκληρωμένη πρόταση έγινε τη Δευτέρα, μία μέρα πριν τα 100 χρόνια της ομάδας. Έπειτα, το συζήτησα πάλι με την διοίκηση, γιατί ήθελαν να ξεκινήσω άμεσα με την ομάδα και έτσι, έφυγα ξημερώματα της επόμενης μέρας».

-Η Διοίκηση της ΚΑΕ Άρης τόνισε σε ανακοίνωσή της, ότι ήταν εξαρχής αντίθετη με την αποδέσμευσή σου, αλλά η έντονη επιθυμία σου, την οδήγησε τελικά στην παραχώρησή σου στην Αρμάνι Μιλάνο. Είναι αλήθεια;

«Σίγουρα, αυτό ήταν το λογικό. Από ?κει και πέρα όμως, δε θα μπορούσα να αφήσω να περάσει έτσι μία τόσο τιμητική πρόταση για μένα. Η διοίκηση ήταν αντίθετη και στις άλλες προτάσεις που είχα , όπως του ΠΑΟ. Εγώ το σεβάστηκα και περίμενα. Τώρα, ήταν διαφορετικά τα πράγματα, γιατί ο Άρης δεν κινδύνευε και το έδαφος ήταν πρόσφορο για να αποχωρήσω και να συνεχίσω την καριέρα μου».

-Στις 11 Φεβρουαρίου είχες δηλώσει στο επίσημο site της ΚΑΕ, ότι δεν επιθυμείς να αποχωρήσεις από τον σύλλογο. Τι μεσολάβησε και άλλαξες γνώμη;

«Δεν υπήρχε ενδεχόμενο να αποχωρήσω για μία ομάδα, που δεν θα ήταν σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Παρόλο, που οικονομικά είχα πολύ συμφέρουσες προτάσεις από ξένες ομάδες, παρέμεινα. Η πρόταση από έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, όπως η Αρμάνι Μιλάνου με έκανε να αλλάξω γνώμη, επειδή το είδα σαν ευκαιρία ζωής επαγγελματικά».

«Το ευχαριστώ και η συγγνώμη»

-Πόσο σε επηρέασε προσωπικά η φυγή του προπονητή Βαγγέλη Αγγέλου, καθώς στον Άρη ήρθες μετά από εισήγηση του ίδιου;

«Η ομάδα είχε φτιαχτεί από τον Αγγέλου, ο οποίος ήξερε τα χαρακτηριστικά όλων των παικτών. Όντως, ήρθα μετά από την εισήγησή του με μεγάλη επιθυμία να αγωνιστώ υπό τις οδηγίες του. Προσωπικά, εμένα με δυσαρέστησε η φυγή του, γιατί δεν θα τελειώναμε μαζί αυτό που αρχίσαμε. Από ?κει και πέρα όμως, είναι απόλυτα φυσιολογικό να δεχτείς την ευκαιρία να κοουτσάρεις μία τόσο μεγάλη ομάδα, στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.Αδύνατον να αρνηθείς. Επίσης, θέλω να τον ευχαριστήσω, αφού ήταν αυτός που με πίστεψε, μου έδωσε ηγετικό ρόλο σε έναν ιστορικό σύλλογο και έχει πολύ μεγάλο μερίδιο, στο ότι βρίσκομαι εδώ τώρα».

-Τι άλλαξε σε αγωνιστικό επίπεδο;

«Μετά τη φυγή του Αγγέλου, η ομάδα συνέχισε να λειτουργεί με τη νοοτροπία του. Ο Μίνιτς έχει την ίδια φιλοσοφία, οπότε ήταν εύκολο να συνεχίσει να λειτουργεί η ομάδα στο ίδιο επίπεδο. Ακόμη, θεωρώ πως ο κ. Μίνιτς είναι δάσκαλος για όλους μας και ειδικά για τους νεότερους αθλητές της ομάδας».

«Εδώ μην περιμένεις την ατμόσφαιρα των οπαδών του Άρη»

-Τι θα σου λείψει περισσότερο από τον Άρη;

«Η ατμόσφαιρα του κόσμου, που για μένα αποτέλεσε το σημαντικότερο κομμάτι των επιτυχιών μας και ειδικά, στην πορεία μας μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Με την ευκαιρία, θέλω προσωπικά να ζητήσω συγγνώμη στον κόσμο, που τον στεναχωρήσαμε τις φορές που αποτύχαμε και δε σταθήκαμε αντάξιοι της ιστορίας. Επιπλέον, εδώ στο Μιλάνο μου υπενθύμισαν από την πρώτη στιγμή ποιος είναι ο κόσμος του Άρη, αφού οι άνθρωποι της ομάδας μου τόνισαν από την πρώτη μέρα: “Εδώ μην περιμένεις να ζήσεις την ατμόσφαιρα, που δημιουργούν οι οπαδοί του Άρη».

To Top