Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ 0-1: Σεφτέ στις νίκες με υπογραφή Μπρέιθγουεϊτ!

Η Εσπανιόλ έσπασε επιτέλους το ρόδι στη φετινή La Liga, καθώς με τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ να σκοράρει στο ντεμπούτο του επικράτησε δύσκολα 1-0 της ανεβασμένης Μπιλμπάο του Βαλβέρδε.

Από τη Μπαρτσελόνα μπορεί να έφυγε από την πίσω πόρτα στην τελευταία μέρα των μεταγραφών, όμως στην Εσπανιόλ έκανε κρότο με το… καλημέρα! Στο ντεμπούτο του με τους… έτερους Καταλανούς, ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ πέτυχε το καθοριστικό γκολ μέσα στο «Σαν Μαμές» για να υπογράψει ένα σπουδαίο «διπλό» κόντρα στη Μπιλμπάο του Βαλβέρδε (0-1) και να χαρίσει στην Εσπανιόλ την πρώτη φετινή της νίκη!

Έπειτα από ένα άγονο πρώτο μέρος χωρίς γκολ, οι Καταλανοί ανέβασαν ρυθμούς και τελικά βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 83΄. Έπειτα από όμορφη ενέργεια, ο Μπρέιθγουεϊτ πάτησε περιοχή και με υπέροχο τελείωμα στη γωνία νίκησε τον Ουνάι Σιμόν για το 1-0 που έμελλε να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Επιστροφή στις νίκες για την Οσασούνα, η οποία μετά την… ανορθογραφία απέναντι Μπέτις, νίκησε 2-1 την Βαγιεκάνο με γκολ του Γκαρσία στο 90΄ και ανέβηκε στην πρώτη τετράδα της La Liga. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Ορόθ στο 54΄, όμως ο Λεγουένε ισοφάρισε για τους Μαδριλένους στο 75΄και επανέφερε την ισορροπία. Η Οσασούνα ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 90΄βρήκε τη λύτρωση μέσω του Γκαρσία για να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.

To Top